Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete novou Škodu Octavia nebo Enyaq Coupé? Tak si je doma vytiskněte!

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila vzory pro modely omlazené Škody Octavia a elektrického Enyaqu Coupé, které si můžete vytisknout na domácí 3D tiskárně.

Facelift Škody Octavia se ukázal teprve tuhle středu 14. února, na stránkách Printables.com, které rozjela česká společnost Prusa Research, si už přesto můžete stáhnout návody k trojrozměrnému tisku obou karosářských variant. Ty má na svědomí samotná Škodovka, nejedená se tudíž o žádné “pirátské“ dílo, které by se originální podobě pouze přibližovalo.

Podle propozic oba vozy v kompletní podobě váží přes 150 gramů, přičemž samotné vytištění na 3D tiskárně zabere 12 hodina 3 minuty v případě liftbacku, Octavii Combi to trvá o 35 minut déle. Místo čtrnácti tiskových souborů jich je nutných patnáct, tvar auta je totiž komplikovanější.

A kdyby vám náhodou nejprodávanější škodovka všech dob byla málo, můžete si stáhnout vzor elektrického Enyaqu Coupé. Devatenácticentimetrový model je stejně jako sesterské octavie v měřítku 1:24. Ve srovnání s nimi lokálně bezemisní SUV váží o něco více, konkrétně 173 gramů. A samotný tisk zabere 13 hodin a 26 minut.

Video se připravuje ...

K vytvoření trojice modelů navíc není zapotřebí profesionální 3D tiskárna, v tomhle případě stačí model Original Prusa MK4, který v rozloženém stavu koupíte za necelých 21 tisíc. Složený je o sedm tisíc dražší.

Škodovka navíc v rámci představení omlazené octavie vyhlásila soutěž o nejlepší a nejvíce kreativní fotku s vytištěným modelem. Vítěz získá exkluzivní zážitek se Škodou Octavia v Mikulově, novou 3D tiskárnu a balíček dárkových předmětů od mladoboleslavské automobilky a Prusa Research. Uzávěrka je letos 28. února.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme