Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete omládnout? Kupte si Ferrari!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (38)
Nebojte se, italská automobilka nevynalezla elixír mládí, ale poodhalila, že její čtyřmístné modely přitahují výrazně mladší klientelu než v minulosti.

Automobilka Ferrari má ve své nabídce luxusní a patřičně výkonná GT s interiérem pro čtveřici cestujících prakticky nepřetržitě od počátku šedesátých let. Za počátek linie lze označit model 250 GT 2+2, zatímco posledním příspěvkem je letošní novinka GTC4Lusso.

Ve srovnání s lehkými šestiválci Dino, resp. jejich osmiválcovými nástupci a dvoumístnými dvanáctiválcovými modely přitahovala čtyřmístná Ferrari prakticky bez výjimek starší a váženější klientelu.

To se ovšem podle informací, které Ferrari poskytlo britskému magazínu Autocar, v posledních letech poměrně zásadně mění. Může za to přitom razantní změna v přístupu k návrhu a provedení čtyřmístných modelů maranellské značky.

Prakticky od již zmíněného modelu 250 GT 2+2 až po 612 Scaglietti představovala tato Ferrari poměrně konvenční velká dvoudveřová kupé s designem, který více či méně odpovídal aktuálním módním trendům.

K zásadnímu zlomu ovšem došlo v roce 2011, kdy se na autosalonu v Ženevě představilo Ferrari FF. Právě tento model se svou třídveřovou karoserií začal přitahovat výrazně mladší zákazníky než jeho předci.

Tento trend pak jen potvrzuje v letošním roce uvedený model GTC4Lusso. Podle Ferrari je totiž věk majitelů této dvojice čtyřmístných vozů v průměru o 10 let nižší než u předchozího 612 Scaglietti.

K výrazné změně nedošlo ovšem pouze v případě věku. Podle dostupných informací neměli čtyři z deseti zájemců o vozy FF nebo GTC4Lusso nikdy předtím žádné Ferrari a majitelé těchto modelů s nimi najedou o 50 % více kilometrů než vlastníci 612 Scaglietti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (38)
31. 5. 2019 14:50
supersport
Tak na ferrari peníze opravdu nikdy mít nebudu, jednou jsem si však alespoň půjčila supersportovní auto přes https://autozazitek.cz/…eni-supersportu/ a musím říct, že na ten zážitek opravdu nikdy nezapomenu. Rychlou jízdu totiž zbožňuju.
Avatar - flyboyeda
6. 8. 2016 00:54
Re: 4 místná Ferrari si kupují idioti
je hezké , že sis kvůli mě založil profil, ano s 458 jet delší trasu jak 50 km je trápení stím souhlasím, ale nechápu proč to tu říkáš to je úplně mimo mísu, já říkám toto a dobře poslouchej než zas něco vypotíš : Ferrari je auto s motorem uprostřed a to je teď jenom 488, 458 byla lepší protože to byla atmosféra ale i tak je 488 fantastická, La Ferrari už je naprostá zbytečnost, to je jenom na parádu a na okruh s 458 a 488 je větší legrace, takže pokud extra super jízdu s motorem uprostřed na kratší vzdálenost tak jedině 458 , 488. Pokud Auto s motorem ve předu tak bych upřednostnil Astona před Ferrari,no a pokud bych chtěl cestovat někam dál s 4mi sedadly, tak jenom Idiot si na to vezme Ferrari a ty nesmysly že německé 4 sedadlové limuzíny jsou sterilní si strč do prd-ele,německé 4 sedaldové limuzíny jsou fantastické, pohodlné a luxusní .FF je nejhnusnější auto co do vzhledu z Ferrari i z aut obecně, ona i Alfa Romeo 159 v kombíku vypadá líp jak FF, já FF nesnáším , nepovažuju to za opravdové Ferrari , FF je ostudou Ferrari
5. 8. 2016 09:56
Re: Ferrari...
Gratuluji k místu řidiče... :-) Mně by vadilo nosit tu šoférskou uniformu...
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 04:44
Re: jsem selektviní contrarian a jdu vždy a zásadně proti pr
ahaaaa....
myslim, ze teraz nam to je uz uplne jasne!
Boze tebe je ale dobre na tomto svete! Netrap sa, prosim ta, nad takou zavaznou otazkou, ze ktore Ferrari si mas ci nemas kupit a radsej si dopraj kvalitnejsi jogurt v Penny - tie lacne su fakt humus!!! :-!
Avatar - flyboyeda
4. 8. 2016 22:57
jsem selektviní contrarian a jdu vždy a zásadně proti proudu
a čím víc mi dáte palců dolů tím z toho budu mít větší legraci, mám vás totiž všechny v ..... a vaše palce dolů moje názory nezmění

Když vidím FF, první co mě napdane? Co to bylo za De-bila co dal tolik peněz za tak hnusný auto, co nemá s ferrari nic společnýho, krom nálepky na kapotě, nepohodlný, nepraktický, nechápu jak někoho může napadnout že FF je jako Luxusní, jste normální, no já vím že né, prostě FF je pro Hlupáky a tečka nemá smysl to dál rozebírat

navíc každý rozumný člověk ví že 4 sedadlová Ferrari klasjí na ceně nejrychleji, 612 už stojí pakatel , proč no má přece 4 sedadla a tak je to s každým 4 sedadlovým Ferarri jantaři >:D to je stejné jako když má někdo SUV Porsche a myslí si že má Porsche, to je k smíchu