Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette C8 dostal kontrolku naftových motorů, důvod je úsměvný

Ondřej Mára
Diskuze (26)

Kontrolka žhavení je obvyklá u vozů se vznětovými motory, co ale dělá na přístrojové desce nové generace Chevroletu Corvette?

Chevrolet Corvette generace C8, který má poprvé motor uložený uprostřed, je standardně osazen 6,2litrovým atmosférickým osmiválcem Small Block LT2, který posílá na zadní kola výkon 369 kW a 637 N.m točivého momentu. V minulosti se navíc mluvilo o možném příchodu hybridní, plug-in hybridní nebo V8 twin-turbo verze.

Na fóru Reddit se však objevil snímek, ze kterého by se mohlo zdát, že je nová generace připravena i na dieselový motor Duramax z nabídky General Motors. Na přístrojovém štítu je totiž jasně patrná kontrolka žhavení svíček, kterou jsou osazeny pouze vozy se vznětovými motory.

Uživatelská příručka se přitom o kontrolce nijak nezmiňuje, jakkoliv se kontrolkám věnuje rovnou na osmi stránkách. Mnozí uživatelé tak přítomnost kontrolky žhavení berou spíše jako podivný vtípek či tzv. Easter Egg ze strany automobilky.

Kolegové z TheDrive se však obrátili s žádostí o vysvětlení přímo na tiskového mluvčího koncernu GM, pod který Chevrolet spadá. Ten jim nejprve potvrdil, že se kontrolka u modelu Corvette skutečně objevuje, a následně přidal i velice jednoduché vysvětlení.

Video se připravuje ...

Přístrojový panel supersportovního vozu byl totiž vyvíjen s úmyslem pozdějšího využití i v jiných vozech spadajících pod křídla koncernu GM. Tiskový mluvčí tak vyvrátil jakékoliv zvěsti o zabudování dieselu pod kapotu Corvette a současně naznačil, že kontrolka zřejmě časem zcela zmizí.

Tento symbol byl součástí našeho standardizačního procesu v momentě, kdy jsme zvažovali sdílení komponent,“ uvedl Kevin M. Kelly, senior manažer Product & Brand komunikace. „Neukazuje na žádné další plány v budoucnosti Corvette a časem plánujeme symbol odstranit.

Ondřej Mára
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
16. 8. 2021 15:22
Re: Vejce
To je jasné, beefcake to ví nejlépe, jedná-li se o Subaru. To má přeci všechno :-[]
Asi ho nehledala v manuálu, ale jen podle manuálu :-[] :-[] :-[]
16. 8. 2021 12:58
Re: Vejce
Hladala, podla manualu mal byt tam ibaze nebol. Ani v priehradke pred spolujazdcom, na palubovke, v kufri, nikde :-)
Avatar - Beefcake
16. 8. 2021 10:24
Re: Takže nakonec dobrý zprávy
Ulet je Smart ForFour cdi, co som nedavno videl. Ako spravny offroad.
Avatar - Beefcake
16. 8. 2021 10:22
Re: Vejce
A v laktovej opierke nehladala ? ;-)
16. 8. 2021 09:43
Re: Vejce
Priatelky Subaru presne naopak. Radio sa dalo prepnut na AUX ale vstup nikde :-)