Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette Stingray v Česku: 466 koní za 1.866.000 Kč

Aleš Jungmann
Diskuze (28)
Nejostřejší verzi ikonického amerického sporťáku si můžete nadělit pod stromeček. Bohužel pouze teoreticky.

České zastoupení Chevroletu zveřejnilo ceny rejnoka, tedy modelu Corvette Stingray. Není velkým překvapením, že je zcela někde jinde než v USA: zatímco za oceánem je doporučená maloobchodní cena bez daně v přepočtu 967 tisíc korun, my za kupé zaplatíme s daní 1.866.000 Kč. V prodeji se objeví ještě na konci prosince, verze bez střechy přijde na začátku příštího roku a může být vaše za 1.946.000 Kč.

Sériová výbava by oproti USA měla být bohatší například o paket „Z51“, obsahující kratší převody, sportovněji naladěný podvozek, přímější řízení, kola z lehkých slitin o rozměru 19 palců vpředu a 20 palců vzadu, silnější brzdy či elektronicky řízený samosvorný diferenciál s chladičem. Bez příplatku by dále měly být „inteligentní“ magnetické tlumiče či sportovnější výfukový systém. Pod kapotou pracuje obří vidlicový osmiválec o výkonu 343 kW (466 k) se zdvihovým objemem 6,2 litru.

O automobil je zatím ohromný zájem. Zákazníci si na ten svůj exemplář budou muset trpělivě počkat, automobilka nepočítá s navýšením výroby tohoto modelu. V současnosti je vyráběno 160 exemplářů tohoto sporťáku. Chevrolet by mohl výrobu rozšířit o druhou směnu, s tímto krokem však zatím nepočítá.

Šéf inženýr Corvette Tadge Juechter tvrdí, že o každou novou generaci tohoto sporťáku je zpočátku ohromný zájem, který ale postupem času klesá. Podle Juechtera se tak automobilce druhá směna nevyplatí, přestože by během krátké doby vydělala více peněz, pokud by vyráběla více aut.

Chevrolet nepřiznává, kolik objednávek na Corvette Stingray eviduje, podle některých fanouškovských stránek auta je ale objednávek tolik, že současná produkce na pokrytí poptávky vydrží minimálně dalších šest měsíců.

Aleš Jungmann
Diskuze (28)
Avatar - Kjirka
11. 10. 2013 19:17
Re: Drzé cenyy
no to si pleteš se státy EU. Při dovozu mimo Unii máš smůlu.
11. 10. 2013 09:38
Re: Drzé cenyy
Prece nebudu platit VAT a tady DPH. Pokud to jde na export, tak se dan plati v cilovy destinaci. Dane se neplati dvakrat.

Co se tyce toho servisu. Tak ten byva jak hlavni zdroj prijmu a showroom jako doplnek.
Avatar - Kjirka
11. 10. 2013 09:23
Re: Drzé cenyy
ne tak zhurta, kolego. K ceně v USA si připočítej VAT (jejich DPH), připočítej si lodní dopravu, dovozní clo + naše DPH. Obchodník chce taky z něčeho žít a musí na to držet servis. Takže ono to zase takovej vejvar nebude.
11. 10. 2013 08:57
Drzé cenyy
Tady je jasně vidět,co je ČR za stát,jen hrabat,odírat lidi a pakovat se....rozdíl ceny v USA a tady je 1 mil.Kč a když se koukneme na paskvil typu Škoda,tak v celé Evropě si ten předražený brak mohu koupit o několik desítek tisíc levněji...tady bych si auto nekoupil ani omylem
Avatar - Emel
11. 10. 2013 08:42
Re: som ocareny
Opravdu je GT-R o tolik lepší než nová Corvette? (jen řečnická...)