Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze kombi: Další foto, tentokrát zepředu

David Bureš
Diskuze (9)
Chevrolet letos lehce modernizuje modelovou řadu Cruze, která vedle hatchbacku a sedanu bude nově čítat i kombi.

Chevrolet představí na nadcházejícím ženevském autosalonu třetí karosářskou verzi modelu Cruze, po sedanu a kombi se zákazníci dočkají kombi. Druhá fotografie této varianty ukazuje, jak americká automobilka tuto modelovou řadu zmodernizuje pro modelový rok 2012.

Fotografie přídě Cruze kombi ukazuje, že oproti současnému provedení hatchback a sedan bude mít tato varianta upravený přední nárazník s jinak tvarovanými chladicími otvory a pozměněnými mlhovkami. Lehké změny se dají nalézt i na masce chladiče.

Chevrolet oznámil, že po vzoru kombi budou upraveny i již prodávané verze hatchback a sedan. Změny můžeme čekat také uvnitř, kde se objeví upravená středová konzole. Nabídka čalounění se pak rozšíří.

Nové kombi bude na délku měřit 4.675 mm (sedan 4.597 mm a hatchback 4.510 mm). Společně s Opelem Astra ST tak bude největší kompaktní kombi na trhu. Zavazadlový prostor pojme 500 až 1.500 litrů.

Nabídka motorů se rozroste. Základem bude stávající trojice 1,6i (91 kW), 1,8i (103 kW) a turbodiesel 2,0 VCDi, který však bude lehce vylepšen. K tomuto triu přibudou dva motory známé od Opelu: benzinový 1,4 Turbo (103 kW) a dieselový 1,7 VCDi v zatím nespecifikované výkonové verzi.

Motor 1,4 Turbo a turbodiesely s objemem 1,7 a 2,0 litru doplní standardně dodávaný systém start-stop. Od léta se bude navíc dodávat nový multimediální systém Chevrolet MyLink.

Chevrolet nepočítá s tím, že by se Cruze kombi prodával na severoamerickém trhu.

David Bureš
Diskuze (9)
29. 2. 2012 22:56
Re: Trošku meganí...
Souhlas ;-)

Jen ta samovolná regulace topení pravým kolenem řidiče. To byl důvod, proč jsem kdysi Cruze ani nebyl projet. (plus hrozný interiér nižších výbav, v těch lepších je naopak moc pěkný)
Avatar - Ronault.
29. 2. 2012 22:43
Trošku meganí...
ale to je jen dobře, moc pěkné kombi :yes: Mohla by se po faceliftu udržet cena dvoulitrového dieselu, pak by to mohl být v kombinaci s kombíkem dobrý dálniční polykač kilometrů a nejen to :yes:
29. 2. 2012 20:39
pekné - konzervatívne
Z môjho pohľadu oceňujem pekný - konzervatívny a zároveň dinamický dizajn. Viac mi sedí niečo takéto - niečo ako opel alebo napr. škodovka či vw, oproti hyundai či renaultom, kde každý model je diametrálne odlišný od toho predchádzajúceho a myslím, že tým len urýchľujú jeho starnutie. Aj tak ma zaujíma pri tomto modeli jediná vec - bude konečne normálna šesťstupňová prevodovka pri atmosferickej 1,6 a 1,8? ;-\
Avatar - peter_ko
29. 2. 2012 15:51
nielen foto, ale aj video...
[odkaz]
podla mna najkrajsie kombi v tejto triede... :yes:
Avatar - DaewooMaster
29. 2. 2012 11:16
Překlep v 1. větě
"po sedanu a kombi se zákazníci dočkají kombi"