Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Epica nahradí již brzy Evandu

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Nový velký Chevy z Koreje se dostane do prodeje již v první polovině roku 2006. GM DAT zveřejnilo první snímky na konci minulého roku, ale teprve nyní je jasné, že automobil, který nahrazuje limuzínu Evanda, se v Evropě bude prodávat pod jménem Epica.

Nový velký Chevrolet z Koreje se dostane do prodeje již v první polovině letošního roku. GM Daewoo Auto & Technology (GMDAT) zveřejnilo první snímky již na konci minulého roku, ale teprve nyní je jasné, že automobil, který nahrazuje limuzínu Evanda, se v Evropě bude prodávat pod jménem Epica. Stejný vůz s minimem úprav se objeví na některých zámořských trzích také pod značkou Suzuki.

Nová Epica patří do rodiny zcela nových Chevroletů pro celosvětové trhy. Moderní design již sice nepochází od slavného ItalDesignu, ale korejské design centrum se nechalo inspirovat vhodnými vzory, takže ani přes asijských původ nevyhlíží novinka nijak exoticky. Masivní tvary budou společné také dalším členům nové rodiny Chevroletů, z níž už známe budoucí SUV Captiva a kompaktní sedan Aveo.

Vlajková loď se Evropě představí v březnu v Ženevě, na trh by se pak mohla dostat již v dubnu či květnu, tedy ještě dříve než Captiva. Pod kapotou by se měl ve vznětové Evropě představit čtyřválcový turbodiesel VM Motori italské konstrukce, jehož výroba byla nedávno zahájena v korejské motorárně v Gunsanu.

Těšit se můžeme na moderní diesel, který splňuje emisní normu Euro IV, bude dodáván s filtrem pevných částic a jeho základní parametry budou charakterizovány hodnotami 110 kW a 310 Nm. Po tomto silnějším dieselu s variabilními lopatkami turbodmychadla příjde jednodušší motor stejného objemu s turbodmychadlem s pevnými lopatkami, který bude mít výkon kolem 88 kW a nejvyšší točivý moment 280 Nm. Na severoamerické trhy se bude dovážet Epica s řadovým šestiválcem 2,5 l uloženým napříč (!).

Ondřej Láník
Diskuze (28)
14. 1. 2006 18:27
TO SI KUP
brácho... přesně kára pro tebe. Tohle v Evropě nedokáže nikdo, v tom s tebou souhlasím. Nakonec, není od věci jezdit autem, který ti bude zepředu připomínat tvýho oblíbenýho číšníka z vietnamský knajpy u vás na rohu... >:D P.S. Je znát, že na tom tvrdě pracujou. Myslím, že to tu bude trhák. Cena bude nižší, než poctivý evropský železo a pak... vždyť to za pár let prodáš... Mezitím můžeš vyhrát ve sportce a koupit si třeba BMW... to vyráběj tady, za rohem. Tak se modli, ať ti ta sportka vyjde už příští tejden :yes: