Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Malibu dostane brzký facelift

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
Americký sedan střední třídy Chevrolet Malibu čeká letos modernizace vzhledu i interiéru.

Chevrolet Malibu dostane pro modelový rok 2014 přední masku podobnou modelům Traverse a Impala, aby nalákal více klientů zejména v USA. Potřebuje účinnější zbraň proti tamní nabité konkurenci v podobě Fordu, Hondy, Nissanu, Toyoty a také jihokorejské automobilky Hyundai. Vždyť posledně jmenovaná Toyota prodala ve Spojených státech loni 404.886 sedanů Camry, zatímco Malibu si připsal jen 210.591 nových aut, tedy 52 % těchto čísel. Byť se prodeje Malibu zvedly v meziročním srovnání za rok 2012 oproti předchozímu o 3 %, podle společnosti Autodata Corp. ve čtvrtém čtvrtletí naopak poklesly o 6,1 %.

GM nechce nechat nic náhodě, byť vnější změny budou spíše kosmetické. Revizí však projde také interiér. Nejde ani tak o obligátní vyšší kvalitu materiálů, nýbrž hlavně o nové zadní sedadlo. Pasažéři ve druhé řadě dostanou díky jeho upravené konstrukci více místa pro nohy.

Nabídka motorů pro americký trh je již víceméně jasná: pod kapotami zůstane trojice čtyřválců. První má objem 2,5 l a výkon 147 kW (200 k), hybridní verze disponuje 2,4 l a 136 kW (185 k) a konečně nejsilnější model bude pohánět přeplňovaný dvoulitr se 193 kW (262 k). Evropské portfolio pochopitelně není dosud známé, my si můžeme v tuto chvíli koupit naftový 2,0 CRDi se 117 kW (160 k) nebo benzinový agregát 2,4 l se 123 kW (167 k). K zážehovému motoru dostaneme pouze šestistupňovou samočinnou převodovku, k turbodieselu je k mání i manuál se stejným počtem rychlostí.

Aktuální Malibu v pořadí osmé generace měl premiéru na autosalonu v Šanghaji v dubnu 2011, prodej v USA byl zahájen na počátku loňského roku. Chevrolet s ním záhy vyrazil i do Evropy včetně České republiky, modernizace tak přijde velmi brzy. U zámořských dealerů se dle serveru Automotive News objeví modifikované modely ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
Avatar - Barrichello
22. 1. 2013 09:05
Re: Keď
Si jí nech dovézt, Denker, Impexta, Auto Outlet a další ti jí rádi dovaezou a nabídnou ti i záruku a všechny související služby
Avatar - Aladeen
21. 1. 2013 23:43
Re: Keď
Dufam ze malibu bude vyzerať ako impala ...
21. 1. 2013 22:15
Re: Keď
mne osobne sa velmi paci nova Impala... akurat skoda ze v EU sa nebude pradavat...
Avatar - Aladeen
21. 1. 2013 22:09
Re: Keď
Neviem , asi máš pravdu , tiež mi to veľmi nešlo do hlavy (stredná trieda a bez obojstranného pozinku )
Malibu je fasa auto za slušné peniaze , na nič sa nehraje , určite by som do toho išiel ... :yes:
Ani sa nečudujem že to s Oplom ide dole vodou , v Insignii a v Astre sa citim ako v konzerve , je to na úkor dizajnu a pri pohľade do cenníka ma rozbolí hlava ... ;-)
21. 1. 2013 19:40
Re: Keď
zaujimave ze mne predajca povedal presny opak... no pravdepodobne ten tvoj potreboval predat viac Insignii.. Opel totiz poslednu dobu dost casto predajcom slubuje rozne bonusy za predaj aut..takze sa necuduj ak ti radsej ponuknu Opel namiesto Chevroletu... dokonca sa da vytlct celkom slusna zlava.

kazde nove auto od Chevroletu ma obojstranny pozink. posledne ktore ho este nemali boli predavane este pod Daewoo..

kazdopadne, ak maju obojstranny pozink Cruze a Aveo, tak da rozum ze ho bude mat aj Malibu vyrabane v tej istej fabrike....