Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Malibu: První dojmy (video)

Ladislav Čermák
Diskuze (9)
Ne každý potřebuje denně sportovat, někdo se rád jen tak vozí. Malibu se zřejmě narodilo pro něj.

Platforma Epsilon II, sdílená mj. s insignií a Saabem 9-5, staví solidní základ, doladěný obřími rozměry, velice solidní aerodynamikou a zřejmě i nadprůměrnou výbavou. Jen výběr motorů je poněkud štíhlý.

První pohled jasně odhaluje pokrevnou příbuznost s předchůdcem jménem Epica, podobají se základní proporce a do jisté míry i řešení přídě. Zásadní odlišnosti se omezily na záď, která se změnila z „nalepené bedny“ na citlivě zapracovaný objekt, vyladěný aerodynamicky i vzhledově. Bonbónkem jsou separátní koncovky z LED diod, odkazující na corvettu.

Celkový dojem vyvolává poklid a nenásilné zalíbení, někdejší lacinost je pryč a majestátní, horizontálně orientovaný celek neurazí a potěší. Dříve někdy poněkud násilně implantovaný chevroletovský kříž zde působí zcela patřičně, stejně jako sladění typické značkové masky s tvary jiného než zámořského původu.

Uvnitř čeká setkání s nevzrušivými tvary, přiměřeným množstvím ozdob a nečekaně dobrou kvalitou interiérových materiálů. Slícování sice místy úplně nezařezává, ale jednotlivé plochy spolu dobře ladí, neodpuzují pohledy ani doteky a nešetřilo se ani měkkým plastem. Ten pokrývá dokonce i téměř celou vnitřní stranu zadních dveří, tedy místo, kde s tímto drahým materiálem výrobci rádi šetří.

Milovníci chromu neostrouhají a mohou se těšit na modernu – snadno odklopný displej, skrývající objemnou odkládací schránku, obklopují dotykové plochy, podobné těm ve voltu. Spínačům to sluší, ale z jejich mechanických vlastností je cítit, že stále bude co zlepšovat.

Sedačky se určitě nestanou důvodem odmítnutí – jsou velké, dobře vypolštářované a hezky podpírají. Jejich 49cm sedák i 62cm opěradlo se nehroutí ani pod velkým chlapem, povedla se i loketní opěrka. Vzadu čeká centimetr navíc na všech rozměrech a skloněné opěradlo i dostatek místa pro hlavu slibují komfort, ale moc se nepovedly tvrdé opěrky hlav. Až je Chevrolet vyřeší, vznikne jedno z nejkomfortnějších aut ve střední třídě.

Zavazadelník má litrů na rozdávání, kvalita a provedení čalounění ale prozrazují skutečné výrobní náklady. Jinak světlost vstupního otvoru 47 cm nevybočuje z průměru, stejně jako zvýšená nakládací hrana. Zaujalo nezvykle umístěné tlačítko jeho otevírání, mechanismu chybí jen kousek, aby víko zvedl sám.


JAKE.AUTO.CZ: Chevrolet Malibu (přehled všech článků)

Ladislav Čermák
Diskuze (9)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
16. 9. 2011 15:26
Re: Ehm
Jo, to jsou takové nešťastné slovní obraty stejně jako nudný/zábavný interiér...
15. 9. 2011 23:00
Ehm
**Ne každý potřebuje denně sportovat, někdo se rád jen tak vozí. **
Snad bych jen dodal, ze ti, co maji potrebu denne sportovat na verejnem, se maji hlasit u chocholouska- uz na ne ceka i s bazukou.
Ja to priznam hned: rad ridim, vozit se necham ve vlaku. Ale, sportovat za volantem? Jak to vlastne vypada? Muze mi to tu nekdo vysvetlit? Ze by shyby ke stresnimu oknu? Bezet vedle auta?
15. 9. 2011 20:28
Re: Pokrevní příbuznost s Epicou??
Sa mi to len zda, alebo tie zadne svetla vytrcaju von ako u noveho Civica? Zeby nejaky nastupujuci trend?
15. 9. 2011 16:26
Re: Pokrevní příbuznost s Epicou??
Jo, tak to je jasne, ale precejen se mi libi, ze na koreu nekaslou uplne a design precejen zkloubili, i kdyz mohli udelat jen evoluci stavajiciho Malibu. Kazdopadne obe predchozi auta byly vzhledove povedene, takze novy design nesel moc pokazit :-) Za me 1*, uz se tesim, az jej potkam
15. 9. 2011 15:06
Re: Pokrevní příbuznost s Epicou??
Jenomže se stačí podívat na předchozí generaci Malibu, které je to současné Malibu podobné tak nějak... víc :-) Epice jsou podobná tak možná světla a to ještě hodně vzdáleně. A pak samozřejmě maska chladiče se znakem, která je ale podobná i u Avea a Suburbanu...

Jinak nemá Epica s Malibu společného vůbec nic, zatímco současné Malibu je postavené na platformě Epsilon a to nové na jejím nástupci Epsilon II, Epica je v tomto ohledu pořád Daewoo.

Pokrevní příbuznost žádná.