Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado debutuje ve verzi HD. Agresivní pick-up vypadá opravdu šíleně!

David Bureš
Diskuze (1)
Je tu již třetí model nové generace velkého pick-upu Chevrolet Silverado. A je opět zcela jiný než ty dříve představené.

Letošní rok je u Chevroletu ve znamení mezigenerační výměny pick-upu Silverado, který je pro automobilku klíčový, vždyť na domácím americkém trhu jde o nejprodávanější model značky a jeden z nejprodávanějších aut vůbec. Za deset měsíců roku drží třetí příčku, za dalšími full-size pick-upy, Fordem série F a Ramem Pick-up. Chevrolet kvůli konkurenčnímu boji postupně uvádí další a další odvozené modely od výchozího auta, přičemž tím nejnovějším je Silverado HD.

Chevrolet Silverado HD je zatím nejschopnější variantou tohoto pick-upu. „Chtěli jsme opticky vyjádřit výkon a schopnosti tohoto trucku. Výsledkem je truck vypadající jako kus těžké techniky s moderním, otesaným povrchem a detaily zaměřenými na zákazníky,“ říká ke vzniku novinky vedoucí inženýr Silverada HD Jaclyn McQuaid.

Automobil tak vypadá opravdu drsně, ne-li až šíleně. Nejen na silnici bude udivovat netradičně pojatou přídí s vertikálně orientovanými světlomety rozdělenými výraznou, vodorovnou chromovanou linkou s výrazným nápisem Chevrolet. Oproti výchozímu Silveradu 1500 jsou designové změny opravdu výrazné, výrobce tvrdí, že oba modely mají shodnou pouze střechu, ostatní karosářské díly jsou pro obě varianty svébytné.

To vnitřek vychází z dříve představené varianty. Znamená to mezigenerační zvětšení prostoru pro nohy cestujících nebo vyšší, komfortnější pozici sezení.

Video se připravuje ...

Z hlediska techniky pod kapotou budou k dispozici dvě jednotky. Ty benzinové zastoupí blíže nespecifikovaný, nově vyvinutý motor s přímým vstřikováním kombinovaný s šestistupňovým automatem, zatímco z těch vznětových půjde o vidlicový osmiválec Duramax s mamutím točivým momentem 1234 N.m, který bude spolupracovat s novým desetistupňovým automatem Allison.

Nová generace Chevroletu Silverado HD se představí v únoru, do prodeje se dostane v polovině roku 2019, do kdy se dozvíme bližší informace, včetně technických údajů. Američtí zákazníci budou určitě hlavně zvědavi na tažné schopnosti, Chevrolet mimo jiné slibuje významný nárůst užitečného zatížení. K dispozici má být i řada funkcí speciálně navržených pro majitele full-size pick-upů.

Silverado HD je už třetím modelem nové generace tohoto full-size pick-upu, který automobilka odhalila během uplynulých osmnácti měsíců. Každý z nich je přizpůsoben svému zacílení, což je znatelné i na odlišném vzhledu. Výchozím modelem je Silverado 1500, vhodné pro širokou americkou klientelu, zatímco Silverado Medium-Duty je nákladní varianta.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - JohnST
7. 12. 2018 17:14
Americka hruza
Fakt to vyzera silene ako nakoniec vsetky americke pick-upi. >:D