Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado: Nová generace velkého pick-upu vypadá drsně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Chevrolet v předpremiéře odhalil podobu nové generace modelové řady pick-upů Silverado. K představení nového designu posloužilo atraktivní provedení LT Trailboss.

Chevrolet Silverado se jako nástupce řady C/K představil v létě roku 1998 a jeho aktuální třetí generace byla odhalena v prosinci roku 2012, ale na trh zamířila až v roce následujícím a jak je na severoamerickém trhu zvykem, tak rovnou jako modelový rok 2014.

Nová, v pořadí čtvrtá, generace se chystá vyrazit za zákazníky podobným způsobem. Nejprve Chevrolet v rámci oslav 100. výročí od uvedení svého prvního užitkového vozidla představil její podobu účastníkům akce zaměřené právě na majitele pick-upů Silverado a jejich předchůdců.

Při této předpremiéře došlo vlastně jen na představení designu. Ten v případě předních partií rozvíjí členění masky a světlometů, které je pro pick-upy značky Chevrolet typické již od druhé poloviny osmdesátých let, kdy byla uvedena čtvrtá generace řady C/K. Návrat k tradicím pak představuje i jméno Chevrolet, které je vyražené do čela korby.

Nové jsou naopak linie boků, jejichž řešení má spolu se sklonem čelního skla, provedením střechy, novým umístěním vnějších zpětných zrcátek přispět k lepšímu proudění vzduchu kolem vozu.

Chevrolet Silverado čtvrté generace se prozatím představil jen v atraktivním provedení LT Trailboss. To má být jedním z osmi stupňů výbavy, v nichž bude tento pick-up nabízen. Představený vůz se navíc pyšnil paketem Z71, zahrnujícím úpravy pro jízdu v terénu, jejichž součástí je vedle použitých kol a pneumatik i lift kit, zvyšující světlou výšku o dva palce (50,8 mm).

Oficiální výstavní premiéra nové generace modelové řady Silverado se odehraje na autosalonu v Detroitu v lednu roku 2018, ale na trh zamíří již jako modelový rok 2019. Chevrolet prozatím uvádí, že hodlá vedle osmi stupňů výbavy nabídnout oproti současné generaci i širší paletu pohonných jednotek a převodovek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Barrichello
19. 12. 2017 11:41
Ty světla
sou trochu divná, ale jinak povedený pikap :yes: :yes:
Avatar - 3_diamanty
18. 12. 2017 16:52
silverado
ono ani to sucasne nebolo vizazou ziadny makkys ale uznavam ze toto nove je razom este dalej.... chvalim minimalizaciu prednych svetlometov a pouzity paket zvysujuci svetlu vysku autu tiez moc sekne... ta predstavena kombinacia na fotkach nema chybu ... prakticky dokonaly pickup .. kola podvozok kasna... k tomu nejaky solidny motor a Silverado ma nadalej zadelane na uspech .... to auto sa bude opat predavat samo ... v podstate nema chybu :yes: