Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado Rally Edition: Nové pruhy bez hvězd

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet rozšiřuje nabídku paketů pro zvýšení atraktivity pick-upů modelové řady Silverado o Rally Edition.

Na Texas Motor Speedway představil Chevrolet pick-up Silverado v provedení Rally Edition ve společnosti již dříve odhalených speciálních vydání této modelové řady a za účasti závodníků série NASCAR.

Přímo za volant novinky usedl Dale Earnhardt Jr., zatímco Austin Dillon předvedl Realtree Edition, Kyle Larson se svezl v Silveradu 1500 Midnight Edition a Kasey Kahne sedlal Silverado 2500 Midnight Edition.

Chevrolet uvede Rally Edition na severoamerický trh rovnou ve dvou verzích. První provedení má černé pruhy na kapotě i bocích v kombinaci s 20-palcovými černými koly, zatímco druhé je připraveno pro Silverado LT Z71 s kabinami Double Cab nebo Crew Cab a vedle pruhů obsahuje i 22-palcová litá kola a ochranné rámy se stupačkami pod prahy.

V případě techniky nebo výbavy interiéru se u Chevroletů Silverado v provedení Rally Edition nic nemění a k jejich pohonu může sloužit jeden z trojice celohliníkových zážehových motorů EcoTec3 s přímým vstřikováním paliva, vypínáním poloviny válců a proměnným časováním ventilů.

Na spodním okraji nabídky motorů je usazen vidlicový šestiválec o objemu 4,3 litru s výkonem 212 kW (288 k) a točivým momentem 413 N.m. Následuje vidlicový osmiválec o objemu 5,3 l s výkonem 264 kW (359 k) a točivým momentem 518 N.m. Vrcholem nabídky je vidlicový osmiválec, který z objemu 6,2 l poskytuje 313 kW (425 k) a 623 N.m.

Chevrolet vedle představení Rally Edition, jejíž prodej se má rozběhnout koncem letošního dubna, nezapomíná připomenout ani úspěšnou Midnight Edition se stylovým černým lakem karoserie a dobrodružnou Realtree Edition. Ta je určena pro Silverado 1500 Crew Cab LTZ Z71 a vedle polepů s maskovacím vzorem se pyšní i ochrannými rámy, off-road tlumiči Rancho a černým koženým čalouněním sedadel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)