Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Sonic: V roli Avea

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Nový Chevrolet Aveo, který měl premiéru v Paříži, vyrazí na vybrané trhy pod jménem Sonic.

Počátkem letošního roku byl na autosalonu v Detroitu odhalen koncept Chevrolet Aveo RS, který byl předskokanem sériovému modelu představenému na podzimním autosalonu v Paříži.

Nyní o pár měsíců později automobilka Chevrolet oznamuje, že na vybraných trzích nebude nový model nabízen pod jménem Aveo, ale dostane označení Sonic. Nový hatchback bude pod tímto jménem nabízen v Kanadě, Mexiku a Spojených státech.

Sonic představuje pro Chevrolet nový začátek v segmentu malých automobilů, a tak jsme cítili, že je čas dát tomuto vozu nové jméno, řekl Chris Perry, viceprezident marketingu Chevrolet USA. Nový model je prostorný, elegantní a nabízí radost z jízdy, a Sonic je mladě a energicky působící jméno, které nám pomůže sdělit zákazníkům, co je to za vůz.

Výroba Chevroletu Sonic bude zahájena v roce 2011 v General Motors Orion Assembly Center v Michiganu, do nějž bylo v rámci modernizace investováno 545 milionů amerických dolarů. Tento výrobní závod má pomoci obnovit přibližně 1000 pracovních míst v metropolitní oblasti Detroitu.

V ostatních částech světa bude nový hatchback nabízen pod známým jménem Aveo a jeho prodej se má rozběhnout ve více než padesáti zemích.

Chevrolet Sonic se prozatím představuje pouze zezadu, aby bylo vidět jeho nové označení. Z tohoto pohledu se jsou vidět mírné odlišnosti od Avea představeného v Paříži.

Vedle jiných nápisů na zadní výklopné stěně se změnil tvar prolisu pro registrační značku, spodní část nárazníku a grafika zadních svítilen, které svým provedením odpovídají severoamerické legislativě. Další drobné změny představuje absence chromované lišty na spodní hraně bočních oken, krátká anténa a jiný design litých kol.

Nový Chevrolet Aveo má na český trh dorazit během roku 2011.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
13. 12. 2010 20:13
Re: Slušnééé
Čo človek, to názor. Každý má na automobilovú krásu vlastný pohľad a tak to má byť. Keby sa všetkým páčilo to isté, kto by kupoval tie ostatné autá...?
Avatar - twistedTSD
13. 12. 2010 16:52
Re: Slušnééé
nejsi :-)
Avatar - Glaukos
13. 12. 2010 16:32
Re: Slušnééé
A Já má, zase oúačná názor než ty. Mimochdem jsem sám kdo si při vyslovení Sonic vzpomene na ježka?
13. 12. 2010 15:46
Re: Slušnééé
Už to tu predsa bolo.... [odkaz]
A mám opačný názor ako ty. Vyzerá to nechutne, čím ďalej, tým horšie, robia tie autá stále hnusnejšie. Aveo, Orlando - čo meno, to príšera. 8-s
Avatar - R32
13. 12. 2010 10:00
Slušnééé
Ešte by sa hodili aj nejaké fotečky zpredu... Snáď nebude tak prehnaný ako pri Sparku. 8-s