Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet začíná odhalovat nové Malibu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet vydal oficiální upoutávku na novou generaci sedanu Malibu a kromě siluety zveřejnil i několik dalších zajímavých informací.

Premiéra zcela nové generace Chevroletu Malibu je naplánována na letošní dubnový autosalon v New Yorku. Nové provedení sedanu má vzkřísit zájem zákazníků o tento model, jehož aktuální osmá generace, která byla v roce 2011 uvedena jako globální zástupce své značky, příliš neuspěla.

Chevrolet se proto rozhodl uvést již po čtyřech letech zcela novou generaci, stojící na modernizované platformě Epsilon II s rozvorem náprav prodlouženým oproti stávajícímu Malibu o 101 mm na 2838 mm.

Prodloužení rozvoru náprav se nemá nijak negativně projevit v celkové hmotnosti nového Malibu a ta má být oproti současnému modelu dokonce o zhruba 136 kg nižší. V konstrukci karoserie má dojít na využití vysokopevnostní oceli.

K přednostem novinky má patřit prostorný a pohodlný interiér s řadou nových technologií pro zajištění vyšší bezpečnosti i komfortu cestujících. Zvláštní pozornost má pak být věnována zvětšení prostoru pro pasažéry na zadním sedadle.

Ed Welburn, šéf globálního designu General Motors, již dříve uvedl, že můžeme očekávat, že se i do vzhledu Malibu promítnou některé linie a detaily z aktuální Corvette. Samotnou automobilkou zveřejněná silueta odhaluje splývavou linii střechy, navozující dojem kupé nebo liftbacku namísto klasického sedanu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - guze
8. 3. 2015 11:22
WOW
A taky přijde potom zrcátko, anténa a výfuk?