Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chladicí jednotky Thermo King: Kvalita a výběr

AutoProfi
Diskuze (0)
Chladírenské či mrazírenské návěsy a nástavby potřebují kvalitní agregáty. Chladicí jednotky Thermo King v Česku zastupuje kolínská firma PEK-TK.

Každý dopravce, který podniká v oblasti dopravy zboží s kontrolovanou teplotou, se dostane časem do situace, kdy bude vybírat pro svoje vozidlo vhodnou izolovanou nástavbu či izolaci skříně, případně u velkých přeprav hledat správnou značku skříňového návěsu. Současně se bude rozhodovat, jakou chladicí jednotkou skříň či návěs osadit. Dlouhodobou provozní praxí se potvrzuje, že sebelepší izolační i konstrukční vlastnosti skříně či návěsu lze snadno znehodnotit výběrem nevhodné chladicí jednotky. Platí i naopak, že vynikající chladicí jednotka není provozně optimálním záměrem pro špatnou skříň nebo návěs. Jediným dobrým řešením je kvalitní jednotka instalovaná na kvalitní skříni/návěsu.

Představitel a prodejce značky Thermo King v České republice má v nabídce všechny typy jednotek od největších pro dvanácti- až šestnáctimetrové návěsy po výkonné jednotky s vlastním dieselovým motorem pro velká nákladní auta s délkou skříně až 9(+) m, a v neposlední řadě také malé jednotky pro skříně a dodávky. Za poslední rok může Thermo King nabídnout inovace i novinky ve všech typových řadách chladicích jednotek. Mezi nejžhavější novinky v produkci jednotek patří ty pro malé skříně: byla doplněna řada V o typ V-600 a rozšíření modifikací královny malých jednotek na trhu, nejsilnějšího typu V-700 o jednotku V-800. Oblibu si získává i nedávno na trh uvedená unifikovaná řada jednotek T s vlastním dieselovým motorem ve verzích 500, 600, 800, 1000 a 1200 pro skříně větších nákladních aut. U návěsové řady SLXe mají mnoho inovačních prvků jednotky SLXe 100 až SLXe 400, mezi novinky řadíme jednotku SLXe Ferry, určenou mj. pro provoz při lodní přepravě (má silnější elektromotor).

Jednotka SLXe Whisper se zase může pyšnit Piek certifikací, což jí umožňuje provoz i v místech s hlukovým omezením. Jednotky typové řady SLXe určené pro kvalitní chladírenské a mrazírenské návěsy jsou vyhledávané dopravci, pro něž je na prvním místě kvalita zařízení podpořená profesionálním servisem a údržbou. Zároveň je kladen důraz na kontrolu celkových nákladů na jednotku po dobu celé životnosti. Pomalu, ale jistě přibývá uživatelů, pro které není pořizovací cena jediným a určujícím kritériem výběru jednotky a pro které je v celkové kalkulaci přinejmenším stejně důležitá položka provozních nákladů. Nezanedbatelným aspektem je v dnešní době také pohled na celkovou „ekologii“ provozu, kterou se rozumí hlučnost, všechny druhy kontrolovaných i zatím nesledovaných emisí, odpad provozních látek a materiálu, recyklace zařízení apod. Právě ekonomické a ekologické ukazatele provozu jsou nadstavbou, v které se chladicí jednotky Thermo King odlišují od ostatních podobných zařízení dostupných na našem trhu.

Prioritou jak pro výrobce skříní či návěsů, tak stejnou měrou dodavatele chladicích jednotek, je uspokojení hlavní potřeby dopravce jako našeho společného konečného zákazníka – dovézt zboží k zákazníkovi s kontrolovanou a optimálně regulovanou teplotou v požadované kvalitě a při vynaložení minimálních nákladů na provoz chladicí jednotky.

Výrobci skříní nebo návěsů a rovněž prodejci automobilů, na které se nástavby a izolace aplikují, jsou nejbližšími partnery dodavatelů chladicích jednotek Thermo King, kterými se chladírenské a mrazírenské skříně kompletují do konečné pro uživatele provozuschopné podoby. Většina partnerů dobře zná kvalitu a přednosti značky Thermo King a je schopna při výběru vhodné jednotky pro jejich skříň tuto značku doporučit. V případě jakýchkoliv nejasností nebo potřeby podrobnějších a doplňujících informací při výběru vhodné kombinace chladírenské skříně a chladicí jednotky je konečným uživatelům auta s chlazením k dispozici tým zkušených obchodních a servisních odborníků dodavatelské firmy značky Thermo King.

AutoProfi
Diskuze (0)