Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chris Harris prodal své BMW M5 CS. Nový majitel rozhodně neprodělal

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Německý supersedan má najeto pouze 17.900 kilometrů a vypadá jako nový.

Chris Harris, známý britský milovník automobilů, skvělý řidič a moderátor pořadu Top Gear, nejspíš nepotřebuje žádné dlouhé představení. Za připomínku ale stojí jeho práce z roku 2021, kdy srovnával BMW M5 CS a Audi RS e-Tron GT. Mnichovský sedan na něj přitom nejspíš udělal tak skvělý dojem, že se rozhodl si ho pořídit.

Supersedan v charakteristické zelené barvě Frozen Deep Green Metallic a s bronzovými doplňky si moderátor Top Gearu přihlásil v březnu 2022 a od té doby s ním ujel 11.123 mil, tedy asi 17.900 kilometrů.  Před časem se ho ale rozhodl poslat dál do světa prostřednictvím aukce na webu Collecting Cars.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že vůz je osazen 4,4litrovým dvakrát přeplňovaným motorem V8, který nabízí nejvyšší výkon 467 kW a 750 Nm točivého momentu. O přenos výkonu na systém pohonu všech kol, s možností pálit pouze zadní pneumatiky, se stará osmistupňový automat.

Vůz se podle fotek zdál být v naprosto perfektním stavu, podle inzerátu navíc prodejce přislíbil kompletní detailing před předáním, včetně výměny ochranné fólie v masce chladiče. Prodejce si také není vědom žádných mechanických či elektronických problémů a MOT, obdoba STK, je platná až do 13. března roku 2025.

Vůz vypadá opravdu parádně a jeho jízdní schopnosti si vysloužily chválu nejen od Harrise, ale také v našem redakčním testu. Nelze se tedy divit, že v aukci proběhlo celkem 46 příhozů, které cenu vyšponovaly až na 110.500 liber. V přepočtu asi 3.080.000 Kč.

Připomeňme, že model BMW M5 aktuálně v nabídce mnichovské automobilky chybí, neboť došlo k představené nové generace pětkové řady, která na svůj supersedan teprve čeká. Když jsme ale vůz testovali v srpnu 2021, začínala jeho cena od 4,8 milionu korun. Prodejní cena kousku Chrise Harrise, ve srovnání s aktuální nabídkou na Mobile.de, pak patří mezi ty nižší.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

15. 8. 2023 06:28
Informační...
...plytkost. Místo pouhého opsání článku (že by carscoop?) stálo za to zabroukat po netu a zjistit, jak se opičák k CS vyjádřil.