Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 200 2014: Příští generace představí nový designérský styl značky

Michal Fokt
Diskuze (20)
Chrysler připravuje radikálně nový design všech svých vozů, první na řadě bude příští Chrysler 200. U Lancie určitě mají radost...

U Chysleru nejsou úplně spokojení s tím, jak dnes jejich auta vypadají a plánují velké změny. Začít se má s tím nejstarším, co má třetí největší americká značka v nabídce, tedy se sedanem Chrysler 200. Na něm je až příliš patrno, že vznikl jen vylepšením modelu Sebring, nesoucím nevítané stigma "auta z půjčovny".

K výměně řady 200 má dojít v rámci modelového roku 2014, tedy někdy ve druhé polovině roku letošního a šéfdesignér Chrysleru Ralph Gilles slibuje, že bude mít úplně nový design, odlišný od všeho, co jsme dosud u Chrysleru měli možnost vidět a tento styl bude postupně použitý i u všech ostatních vozů značky.

S Chryslerem 200 spřízněný Dodge Avenger si ale bude muset počkat na střídání generací až do roku 2014, v tomto případě není potřeba výměny tak palčivá a design vozů Dodge by se v nejbližší době neměl nijak radikálně měnit.

Chrysler 200 dá sbohem Sebringu i po technické stránce. Tento vůz již bude využívat platformu Alfy Romeo pro střední třídu a bude tak sdílet techniku s nástupcem Alfy 159, u něhož se očekává návrat označení Giulia. Chrysler ale v dohledné době slibuje zaměřit pozornost také na muscle car Challenger, jenž má v současnosti nejstarší interiér a používá nejstarší verzi elektronických systémů. Příznivci tohoto vozu prý budou příjemně překvapeni.

Je zřejmé, že ačkoli si Chrysler hraje v první řadě na svém americkém písečku, změna designérského směřování značky může být i úlitbou další existence značky Lancia v Evropě (a jinde), protože zatím vše nasvědčuje tomu, že rebadgeované Chryslery u zákazníků velké nadšení nevyvolaly. Lze tedy očekávat, že se styling u této automobilky stane více "globálním" podobně, jako to učinil Ford u svých nejnovějších modelů.

Michal Fokt
Diskuze (20)
Avatar - Barrichello
23. 1. 2013 21:17
Re: fotky....
Na tom se shodneme.

Proto bych si to nikdy nekoupil, Sebring co jsem měl byl proti tomu opravdu naprostá nádhera.
23. 1. 2013 18:51
Re: fotky....
O ceně jsem nepsal ani slovo...

Každopádně ten Sebring i Compass vypadaj příšerně.
Avatar - Barrichello
23. 1. 2013 13:41
Re: fotky....
Jako že bych na ně neměl?
Nebud trapnej jo, když chceš bejt vtipnej a rejpat, tak musíš vědět která bije.

07 Sebring začíná na 150 tis Kč [odkaz]
další v podstatě nejetej kousek [odkaz]

compass začíná na 189 tis [odkaz]

Za cenu jaguaru [odkaz] bych si mohl koupit oba dva tyhle modely, ale nekupuju si designové paskvily.
I kdyby měly logo RR a i když je to má oblíbená značka.

Takže ti to repnutí zase nevyšlo, střílíš slepejma vid.
Ona závist je blbá vlastnost, víme.
23. 1. 2013 12:18
Re: fotky....
Jistě, to jsou na tebe ještě moc mladá auta >:D
Avatar - Barrichello
23. 1. 2013 08:30
Re: Značka neznačka
No však to přesně korensponduje s tím co sem předpovídal a co tu říkám - kdo chtěl stylovou ameriku si něpůjde koupit přelepence, ono je tu pořád ještě GM a FORD USA, či možnost si to dodge a Chryslera dovést z USA.

Kdo je fanda do itlaskýho designu a techniky, nekoupí si to protože ej to amerika.

A typický zákazník Lancie je žena co hledá prdítko do ěmsta typu Ypsilon.

Potom rpdeje vypadaj jak vypadaj, Voyagery mírně pod tím co se prodávalo pod Chryslerem, 300C v poklesu tak 65% oproti chrysleru, 200 se tu neprodává a tak je ajsné že výsledná čísla sou mnohem horší než bývala kdysi.

Navíc bylo zrušen i prodej Dodge, takže se sám fait připravil tímto krokem o export tisíců aut.

Komu není rady, tomu není pomoci.