Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Grand Voyager 2010: O 10 % nižší spotřeba

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Ač je modelový rok 2011 už za dveřmi, Chrysler přichystal změny pro evropský model Grand Voyager ještě pro letopočet 2010.

Oba motory, tedy jak přeplňovaný vznětový čtyřválec CRD o objemu 2,8 l se 120 kW (163 k), tak i zážehový vidlicový šestiválec 3,6 litru, který nabízí 142 kW (193 k), mají o 10 % nižší spotřebu. Turbodiesel si tak v kombinaci žádá 8,4 l/100 km, benzinový V6 pak 11,4 l/100 km. Točivý moment přenáší ve všech případech na přední kola šestistupňová samočinná převodovka.

Čtvrtá generace Voyageru se prodává v Evropě už pouze v prodlouženém sedmimístném provedení Grand. Na většině trhů jsou k dispozici výbavy LX, Touring a Limited. Všechny standardně obsahují například sklápění sedadel Stow 'n Go, či kompletní elektrifikaci interiéru včetně bočních posuvných dveří, třetích bočních oken a výklopné zadní stěny. Vnitřní čtecí lampičky jsou ze světelných diod, teplotu udržuje třízónová automatická klimatizace. Modely Limited mají navíc zadní parkovací kameru a dešťový senzor.

Volitelné prvky představuje duální DVD systém, pasažéři ve druhé řadě tedy mohou sledovat jiný film, než ti ve třetí. GPS navigace Uconnect nabízí dotykový displej, hlasové ovládání a přehrávač MP3 s pevným diskem o kapacitě 40 GB. O bezpečnost posádky je také dobře postaráno díky kontrole trakce, ESP, monitorování tlaku v pneumatikách a osmi airbagům (předním a bočním pro všechny tři řady). Trojice míst disponuje úchyty dětských sedaček Isofix, hlavy řidiče a spolujezdce ochrání při nárazu aktivní opěrky.

Na náš trh zatím úpravy nedorazily. Český dovozce, kterého v nejbližší době čeká převzetí pod křídla českého zastoupení Fiatu, tak nabízí akční model 2,8 CRD Family Line za 830.000,- Kč. Základní cena výbavy Touring s obdobnou motorizací však již o více než 20 tisíc přesahuje milionovou hranici.

Voyager se vyrábí od roku 1983 a za tu dobu vzniklo více než 12 milionů kusů průkopníka velkých MPV.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)