Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Imperial: Phantom Detroitu

Ondřej Láník
Diskuze (46)
V nejbližších dnech se největší trh světa dočká těch největších novinek, které lze vůbec od domácích automobilek čekat. Koncern DaimlerChrysler má připravenou opravdovou lahůdku v podobě konceptu Chrysler Imperial.

Americký autoprůmysl se chystá na největší svátek roku. V nejbližších dnech se největší trh světa dočká těch největších novinek, které lze vůbec od domácích automobilek čekat.

Koncern DaimlerChrysler má připravenou opravdovou lahůdku v podobě konceptu Chrysler Imperial. Jméno Imperial bylo u Chrysleru po dlouhá léta spojováno s nejdražšími modely a automobilka již oznámila, že nyní uvažuje nad zavedením nového reprezentativního modelu.

Pět a půl metru dlouhý automobil nápadně připomínající Rolls-Royce Phantom je postaven na platformě LX, kterou využívá mj. i úspěšný model 300 C. Pod kapotou je neméně úspěšný osmiválec 5,7 l V8 Hemi, který pohání zadní kola, přes pětistupňovou automatickou převodovku z Mercedesu třídy E.

Karosérie s výraznou horizontálně uspořádanou chromovanou maskou chladiče postrádá B-sloupek, křídlové dveře otevírané proti sobě tak uvolňují prostor pro pohodlné nastupování. Inspirace "nejlepším autem světa" je zřejmá nejen na přídi, řešení dveří a bočních klik, ale také na tvarování kol z lehké slitiny o průměru 22 palců. Interiér určený pro čtveřici vybraných hostů je vyveden v kombinaci dvou exkluzivních barev. Pozorovatele lákají k usednutí sedadla potažená kůží a obložení interiéru pravým kalifornským dřevem.

Tento Chrysler je podle výrobce hlavně automobilem pro řidiče, přičem na mysli měli tvůrci zejména řidičovo pohodlí. Střed volantu je pevný a vedle optimalizace funkce airbagu je zlepšeno ovládání funkčních tlačítek, situovaných na středu volantu. Přístrová deska je na rozdíl od exteriéru mnohem originálnější, ale nejsme si úplně jisti tím, že se bude případným zákazníkům zamlouvat. Tvary jsou to přinejmenším neočekávané. Všechna okna Chrysleru Imperial jsou zabarvena do bronzova, aby tak lépe ladila s lakem karosérie.

Bude-li takto vypadat nová vlajková loď Chrysleru, němečtí vlastníci Rolls-Royce z toho radost mít nebudou.

Ondřej Láník
Diskuze (46)