Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler PT Cruiser po plastice

Libor Zezulka
Diskuze (23)
Chrysler PT Cruiser přijíždí do modelového roku 2006 s několika podstatnými změnami a novým zevnějškem.

S PT Cruiserem vytřel Chrysler konkurenci zrak, avšak postupem času začínají automobilky přecházet do ofenzívy (například Chevrolet se svým HRR představeným na autoshow v Los Angeles) a retro vozítku začíná hrozit ztráta dominantní pozice. Do nového modelového roku 2006 proto Chrysler vyzbrojil PT Cruiser přepracovaným zevnějškem s novými předními světlomety a maskou chladiče, kulatými mlhovými světlomety a např. decentním spoilerem nad zadním sklem.

Zatímco změny exteriéru proběhly v decentním duchu, uvnitř se přeskupovalo a upravovalo intenzivněji. Kromě rozšíření barev čalounění prošla kompletní renovací středová konzola, mezi sedadla se nastěhovala posuvná loketní opěrka, sedadlo řidiče zvládá více poloh nastavení, zlepšila se dostupnost některých ovládacích prvků a také zvětšil objem uzavíratelné přihrádky u spolujezdce. Hudební kulisu může vytvářet audiosystém s možností reprodukce souborů MP3, šesti reproduktory a Subwooferem.

S modelovým rokem 2006 se do PT Cruiseru nastěhoval informační systém EVIC obsahující kompas a zobrazující venkovní teplotu, informace z audiosystém, spotřebu paliva, dojezd a délku trvání jízdy. Z „neviditelných“ novinek Chrysler zmiňuje vylepšené těsnění okolo dveří a oken, které společně s kvalitnějšími plasty zajišťuje větší akustickou pohodu na palubě. Přeplňovaná jednotka poskytuje nově výkon 170 kW místo předchozích 164 kW. Točivý moment je 332 Nm.

Libor Zezulka
Diskuze (23)