Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler slaví milión vozů vyrobených v Evropě

Roman Daněk
Diskuze (3)
Konsorcium Chrysler Group má důvod ke slávě, z výrobní linky v rakouském Grazu sjel vůz s pořadovým číslem 1 000 000.

Po téměř patnácti letech, kdy továrnu v rakouském městě Graz jako první opustil Chrysler Voyager, slaví Daimler-Chrasler a jeho divize Chrysler Group výrobu vozu s pořadovým číslem 1 000 000.

Na tomto úspěchu se také velmi podílel Jeep Grand Cherokee, nejlépe se prodávající vůz skupiny Chrysler Group mimo Severní Ameriku. Kdyby se vozy, co opustily Graz, seřadili jeden za druhým, jejich šňura o délce 5 000 km by se táhla ze severu Norska až po jih Itálie.

"Toto je klíčový milník pro Chrysler Group," řekl Thomas Hausch, výkonný ředitel prodeje a marketingu. "Mimo Severní Ameriku zaznamenáváme každoroční nárůst prodeje našich vozidel. Na tomto úspěchu se bezesporu podílela i výrobní linka v rakouském Grazu."

V současné době se v Grazu vyrábí šest modelů: Chrysler Voyager, Grand Voyager, Chrysler 300C Sedan, 300C Touring, Jeep Commander a Jeep Grand Cherokee. Plánuje se i o výrobě Chrysleru 300C SRT8 a Jeepu Grand Cherokee SRT8.

"Významnou částí se podílíme na celosvětové ofenzívě a expanzi společnosti Chrysler Group," řekla Brenda Muellner, generální ředitel DCMA. "Máme výbornou odbornou znalost a zkušenosti s vyhověním potřeb našich zákazníků, kteří očekávají určitou kvalitu a od našich produktů."

Roman Daněk
Diskuze (3)