Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Ypsilon: Italská fešanda dorazila do Japonska

Michal Fokt
Diskuze (16)
Lancia Ypsilon se začala pod značkou Chrysler prodávat v Japonsku. Tamním prodejcům značky Fiat se to ale ani trochu nelíbí.

Zatímco značky Alfa Romeo a Fiat se v Japonsku oficiálně prodávají, vozy Lancia v Zemi vycházejícího slunce své zastoupení ani prodejní a servisní síť nemají. To ovšem neznamená, že byste tam na Lancie vůbec nenarazili. Tamní dealeři Fiatu jsou totiž velmi flexibilní a jsou schopni případnému zájemci jeho Lancii s pravostranným řízením individuálně dovézt.

Není to rozhodně žádné samaritánství, protože se jedná o individuální dovoz, mohou si za takové auto žádat mnohem více peněz. Pokud opravdu po Lancii touží, je ochoten zaplatit. Jedná se tak o docela příjemné přilepšení. Teď ovšem těmto prodejcům končí zlaté časy, protože mini hatchback Ypsilon, o který měli Japonci zájem především, přichází na tamní trh oficiálně.

Ypsilon se stal, stejně jako ve Velké Británii, součástí nabídky značky Chrysler a to pochopitelně prodejcům Fiatu vůbec neudělalo radost, vloni jich totiž prodali 89 kusů (Lancia celkem 111 ks).

Chrysler Ypsilon se nyní v Japonsku oficiálně prodává výhradně s dvouválcovým motorem 0.9 TwinAir o výkonu 63 kW, zkombinovaným s robotizovanou převodovkou DFN. Nechybí systém Stop&Start, duální klima, ESP + ASR, šest airbagů, elektrické ovládání všech bočních oken, dálkový centrál, mlhovky a 15" kola z lehkých slitin.

To platí pro základní verzi Gold, vyšší Platinum přidává bixenony, dešťový senzor, automatické svícení, kožené čalounění, tempomat a 16" kola. Chrysler Ypsilon je na tamní poměry dost drahý. Základ za 2.350.000 jenů (cca 22.000 euro), respektive 2.600.000 jenů (24.500 euro) v případě verze Platinum, je však i tak o poznání nižší, než ceny, které si žádali za individuální dovoz prodejci Fiat. Pokud ovšem Japonec touží po opravdové, byť ještě předraženější Lancii, dovezou mu ji určitě za cca 2.9 milionu jenů ochotně i v budoucnu.

Michal Fokt
Diskuze (16)
Avatar - Stejsn
27. 11. 2012 09:02
Re: Pripadni kupci to udelaji podle Barikova navodu
Jo, jako se z ávií a dáčií dělaly renolty a z oltcitů citrojemy :-!
Avatar - sendador
27. 11. 2012 07:15
Pripadni kupci to udelaji podle Barikova navodu
koupi Chryslera, k tomu sadu znacku Lancia a za chvili maji original :-)
27. 11. 2012 07:09
Hezký!
Tak tomu říkám globalizace... :-!
A co na to říká firma Autobianchi, původní producent Ypsilonky? ;-)
26. 11. 2012 18:21
Opravdu Chysler ?
není to náhodou Chrysler ?
Avatar - euro89
26. 11. 2012 17:59
Re: lancia uk
Tak bavíme se tady o Ypsilonce, která přišla na trh už po tom "slavném" převzetí Chrysleru.