Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chybí vám v novém Audi R8 manuál? Americký úpravce má řešení

Filip Melich
Diskuze (2)

Současná generace Audi R8 je nepochybně schopným vozem. Dostupná je však pouze s automatickou převodovkou, což může odradit některé zaryté zastánce manuálních převodovek. Americký úpravce Underground Racing má řešení.

Předchozí generace Audi R8 byla ve verzi s manuální převodovkou mnohými považována za jedno z nejlepších řidičských aut. Je proto trochu škoda, že druhá generace o tento typ převodovky přišla - dostupná je pouze s dvouspojkovým automatem. Stále je velmi schopným supersportem a časům na okruhu to také neuškodilo. Někomu ale může chybět ta trocha těsnějšího sepjetí s vozem a více kontroly nad jeho chováním.

Jedním z takových lidí byl i zákazník společnosti Underground Racing z americké Severní Karolíny. Úpravce, který se specializuje na zástavbu twin-turbo systémů do italských supersportů a Audi R8, se výzvě postavil čelem. Výzkumu a vývoji věnoval velké množství času, přičemž si musel vyrobit také několik vlastních součástek. Použitá manuální převodovka ale není nová, jedná se o ústrojí z první generace R8. A aby bylo možné s vozem bezproblémově jezdit, došlo také na přeprogramování elektronických systémů.

Underground Racing nyní podobnou přestavbu začal nabízet také dalším zájemcům. Má to ale jeden háček - zákazník si musí zároveň objednat instalaci twin-turba. Jen to ho přijde na 49 až 175 tisíc dolarů (1,05 až 3,76 milionů korun), v závislosti na zvoleném řešení. Cenu přestavby na manuál zatím úpravce nezveřejnil.

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Emel
18. 1. 2022 23:42
Chybí
Chybí mi peníze na novou R8 :-)
17. 1. 2022 17:14
Moc dobrý deal to není,
na jedné straně manuál, ale na druhé straně ztráta skvělého atmosférického motoru, dnes posledního svého druhu.