Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cílená provokace, nebo projev úcty? Mercedes si dělá promo na domácí půdě Ferrari

Stanislav Kolman
Diskuze (26)
Maranello, sídlo Ferrari, koně… nic z toho by vás v reklamě italské automobilky nepřekvapilo. Jenže všechno je to trochu jinak, ke „konkurenci“ totiž přijel natáčet Mercedes!

Video se připravuje ...

Stříbrné šípy zažívají další skvělý ročník v šampionátu Formule 1. Po zisku mistrovského titulu mezi týmy se o pouhý týden později mohl ze čtvrtého triumfu v soutěži radovat i Lewis Hamilton mezi jezdci. K jeho zisku a pokoření úhlavního rivala Sebastiana Vettela mu stačil zisk pouhého devátého místa.

V návaznosti na čerstvé úspěchy se na oficiálním kanálu Mercedesu objevilo překvapivé video. Vrcholový sporťák Mercedes-AMG GT R se v něm totiž prohání po Maranellu, domovině italského týmu.

Podle německé značky však nejde o rýpnutí či projev neúcty, naopak. Mercedes spotem avizuje, že boj pokračuje a dodává motivační frázi „hodnotu vítězství lze měřit velikostí soupeře“, čímž připomíná košatou historii a úspěšnost Ferrari.

Není divu, že Němci chtějí v boji pokračovat. Zatímco v několika posledních závodech byl tématem číslo jedna mistrovský souboj Lewise Hamiltona se Sebastianem Vettelem, během posledních dvou podniků nás čeká těsný duel o titul vicemistra. Sebastian Vettel má na třetího Valtteriho Bottase z Mercedesu náskok pouhých patnácti mistrovských bodů, ve hře jich zůstává padesát.

Stanislav Kolman
Diskuze (26)
Avatar - idam.i
3. 11. 2017 15:49
Re: MB
Tú si pamätám,bola SUPER! :yes:
[odkaz]
Avatar - iudex
3. 11. 2017 14:57
Re: Hezká myšlenka
Áno, v zásade to stále provokácia je, ale pomerne vkusná a neurážajúca. Ak by tam ale nebol na konci ten slogan, tak to vyznie oveľa ostrejšie.
Avatar - white label
3. 11. 2017 14:20
Re: MB
A co jako? R8 projela "CITY OF FERRARI" a vítaná tam nebyla, co se ti na takové formě nadsázky nezdá?
To nemá s případným nerespektem k Ferrari nic společného, právě naopak.
Avatar - Korendir
3. 11. 2017 13:54
Re: Hezká myšlenka
Jsem fanda Ferrari a tahle reklama je pěkně udělaná co se myšlenky týče, to si taky myslím. Ale Ferrari bude mít co dělat, aby příští rok v F1 odpověděla. Doufám, že se jim to povede. Mercedes je tam jaksi pořád o krok vpředu.
Jinak můj názor je, že ohledně supersportů a GT nemůže být o konkurenci mezi Ferrari a Mercedesem řeč
:-)
Avatar - wakantanka
3. 11. 2017 13:46
Re: vecni rivali
mno minimálne prvú polku sezóny to vôbec tak ružovo nevyzeralo že? >:D Vettel si to prehral definitívne v Singapure + technické problémy, v tomto smere klobúk dole pred MB.