Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čína má nejvyšší most na světě, auta jezdí v půlkilometrové výšce

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Ať si o Číně myslíme cokoliv, má další dopravní „nej“. Na jihozápadě nejlidnatější země světa byl otevřen nejvyšší most, po kterém lze jezdit autem.

V hornaté oblasti provincie Kuej-čou uvedli ve čtvrtek 29. prosince 2016 do provozu nejvyšší most na světě, který dostal jméno Pej-pchan-ťiang. Auta po něm jezdí ve výšce až 563 m nad okolím terénem. Překlenutí údolí včetně řeky přišlo zhruba na miliardu jüanů (v přepočtu 3,7 miliardy korun). Unikátní stavba v jihozápadní Číně měří na délku 1341 m a zkracuje cestu mezi velkými městy Liou-pchan-šuej a Süan-wej v sousední provincii Jün-nan z dosavadních pěti hodin na zhruba hodinu a půl.

Kamery CCTV (China Central Television) ukazují ještě prázdný most, na kterém stojí policejní vozy. Na dalších je vidět zrychlená stavba veledíla, která trvala více než tři roky, dále pak jeho trojrozměrná vizualizace. V efektních záběrech působí skutečně impozantně, navíc jej většinou kryjí mraky. Základní konstrukce, tedy spojení obou částí gigantu, byla dokončena v září 2016. Původní plán, otevření do konce letošního roku, se podařilo dodržet.

Dosavadním rekordmanem byl rovněž čínský most přes řeku S’-tu v centrální provincii Chu-pej (496 m), nejvyšší dopravní stavbou dle výšky konstrukce je ovšem i nadále viadukt u jihofrancouzského Millau (343 m). Mexický lanový most Puente Baluarte Bicentenario ční 403 nad údolím.

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Avatar - Hammunasakra
30. 12. 2016 23:30
Re: No, jako dobrý...
[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] Čína je mocnej agresor = s kterym máme bilionovej prodělek = a malá partička kolem prezidenta megavýdělek >:-[]

Jo a tvý názory na čínu sou fakt plný demagogie ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
30. 12. 2016 23:12
Re: No, jako dobrý...
Odpovídáš mně, ale cituješ všechny okolo... to vypadá, že jsme se dotkli chlebodárce - takže Tys neodolal?
;-)

Já mluvím o svých zkušenostech. Jiné nemám, ale stačí mi. Čína zcela systematicky vykrádá svět, cíleně a vědomě.
Chceš něco prodávat v Číně? Musíš pro registraci podat kompletní výrobní postup... a ještě tentýž den ho mají všechny soukromé subjekty, které jsou v oblibě strany a vlády. A za pár dní je na trhu stejný výrobek - jen mnohem levnější.
A bez záruky...
;-)

Mají to jako "naši" cikáni - okrást gadža není zločin.
Ale neváží si života ani vlastních lidí... proto zaplavují svět levným xindlem: místo vlastního vývoje kradou, testy nedělají a opatření pro ochranu životního prostředí nebo zdraví a života vlastních zaměstananců neřeší. Zkus si někde zjistit, kolik % ceny výrobky dělá v Evropě cena materiálu, kolik cena práce, a kolik nepřímé náklady.
A pak začni Čínu obhajovat. Fakty. Ne útoky na ty, co se ji "dotknou".

Je to prostě nejhorší možná kombinace: feudalismus, kde si šlechta říká "strana".
Raný feudalismus. Příslušníci šlechty vlastní všechno, včetně poddaných... a tam to těm poddaným zatím ještě nevadí. Neví o tom, že by to mohlo být jinak.
Že je to v několika velkých městech jinak na věci nic nemění.
V těch pár městech už dospěli k ranému kapitalismu.

S životností mostu se obrať tam, kde se řeší.
:-)
Avatar - netcar.xx
30. 12. 2016 22:55
Re: No, jako dobrý...
Ono na Cine se neco pozitivniho tezko hleda. Ovsem jestli ti chutnaj kocicky a pejsci, tezko te presvedcim o opaku >:-[]
30. 12. 2016 22:50
Re: No, jako dobrý...
To skôr ty si ten Hitler. Aspoň teda tvoje názory na Čínu, sú plné demagógie, radikalizmu, zjednodušení a nenávisti. A Čína že je nepriateľská voči celému svetu? Konkrétne ako?
Čo sa týka krádeží technológií, tých je stále menej a vlastného vývoja stále viac. K tomu ako dlho tie mosty vydržia... D47 hádam prežijú >:D A naozaj tie sľuby o investíciách dali Číňania a nie váš hradný lalok?
Avatar - Ja Prvni 123
30. 12. 2016 21:24
Re: No, jako dobrý...
Mají to nastavený prostě jako systém.
Dostal jsem nabídku... 3 roky tam, a pak 5 let placenej stejně (hódně nadstandardně i v evropském měřítku) po návratu.
= počítají s tím, že po návratu člověka už nikdo nezaměstná.
Na druhou stranu bych pak už do důchodu nemusel nic dělat... ale připadal bych si, jak kdybych šel Hitlerovi pomoct postavit jadernou bombu.
:-(

Nepochybuju, že najdou i takový, co neodmítnou.