Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čína má prý příliš výrobců elektromobilů, chce konsolidaci odvětvi

ČTK
Diskuze (24)

Čína má příliš mnoho výrobců elektromobilů, vláda se proto bude snažit v tomto odvětví podpořit konsolidaci.

Uvedl to dnes čínský ministr průmyslu a informačních technologií Siao Ja-čching. V Číně teď působí zhruba 300 výrobců elektromobilů, poznamenala agentura Bloomberg.

Podle ministra jsou tyto podniky většinou malé. "Podniky působící ve výrobě elektromobilů by do budoucna měly vyrůst a zesílit. Na trhu teď máme příliš mnoho těchto podniků," řekl Siao. Dodal, že vláda bude podporovat fúze i restrukturalizační opatření v odvětví.

Agentura Bloomberg už minulý týden s odvoláním na zdroje obeznámené se situací informovala, že čínská vláda připravuje opatření k omezení nadbytečných kapacit ve výrobě elektromobilů a ke koncentraci aktivit do klíčových výrobních center.

Ministr dnes rovněž oznámil, že vláda zrychluje kroky k řešení problémů s nedostatkem čipů pro výrobu automobilů. Minulý týden čínští regulátoři vyměřili pokuty třem prodejcům čipů pro automobily za zvyšování cen, uvedla agentura Reuters. Globální nedostatek čipů nyní omezuje výrobu automobilového průmyslu po celém světě včetně České republiky.

ČTK
Diskuze (24)

Doporučujeme

15. 9. 2021 13:21
Re: Nepochopím
Nad tím už se uvažuje/rozhoduje a dneska byl o tom článek na seznamu. Jmenuje se to Green Taxation (zelené daně) a jde o produkty a elektřinu používanou pro pohon aut, autobusů, náklaďáků ... Plyn, uhlí a elektřina určená pro výrobu tepla. energy products and electricity used for transport, such as petrol and diesel, and for other purposes, such as fuel oils, natural gas, coal and electricity used in heating. Myslím, že jsou tam uvedeny plechovky (asi ty co jsou v nich distribuované nápoje) a několik dalších položek.
15. 9. 2021 12:58
Re: Nepochopím
Necháme se překvapit až skončí prodej spalováků co na nás co je ještě budem mít vymyslí.Ty daně z phm budou státům chybět ale oni to vyberou jinak.
Avatar - Beefcake
15. 9. 2021 09:40
Cinska
Neviditelna ruka trhu v akcii.
14. 9. 2021 19:34
Re: Nepochopím
Naštěstí má baterie v ev několik modulů takže nebude třeba měnit celou.Otázka je kolik peněz dostaneš zpět za špatnou a na kolik vyjde samotná ta práce té výměny v autorizovaným servisu.Při koupi ev bude třeba diagnostika těch baterek a pro jistotu od nezávislého specialisty.CENY BATERIÍ padají a cena aut roste.
14. 9. 2021 19:22
Re: Nepochopím
Ok na 96procent jízd by i malé ev většině Čechů stačilo a na 4procenta museli vzít auto se spalovákem ať nemusíme po cestě do Hr 6x dobíjet.Já když jel párkrát na rezervu to byla nervozita-odtahovky budou mít žně.Já to mám do práce 180km tak dojezd pod 400 wltp nepřipadá v úvahu.