Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Číňané využijí nezájmu konkurence o Ženevu. Přivezou nové SUV pro Evropu

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Čínský Aiways míří na autosalon v Ženevě, aby nám tu ukázala své zbrusu nové SUV. A pozor, zajímat by nás mělo víc, než si možná myslíte.

Řada velkých evropských značek už oficiálně potvrdila, že se blížícího autosalonu v Ženevě nezúčastní. Pro jiné menší automobilky je to tedy ideální příležitost, jak si ukrást trochu té pozornosti pro sebe a ukázat své horké novinky. Jedním takovým případem je i čínský výrobce Aiways, jenž na ženevské výstaviště přiveze koncept U6ion a model U5 – vizi vlastního elektrického SUV, a rovnou v evropské specifikaci.

Tohle auto chtějí Číňané na starém kontinentu prodávat už ve druhém čtvrtletí tohoto roku a předběžně se hovoří o základní ceně 25.000 euro, tedy něco přes 600 tisíc korun. Mezi podstatně dražšími evropskými elektromobily by tak mohlo jít o hodně zajímavou alternativu. Ale počkejme si ještě na oficiální informace.

Ženevský autosalon je pro Aiways důležitým milníkem. Chystáme se oznámit několik zajímavých informací o našich plánech týkajících se evropského trhu,“ uvádí v oficiálním prohlášení Alexander Klose, výkonný viceprezident pro zahraniční operace značky Aiways. „Chceme konkurovat těm nejlepším. Třeba díky inovativnímu přístupu a bezprecedentní spolupráci s partnery,“ stojí ve zprávě, byť žádné další detaily oznámeny nejsou.

Není to poprvé, co čínské značky dostanou na evropském autosalonu více prostoru. Asi netřeba připomínat loňský Frankfurt, kde jste mohli potkat několik čínských výrobců, zatímco z takového Japonska tu byl jediný – Honda.

Už nyní je potvrzeno, že na letošním ženevském autosalonu neuvidíme značky jako Peugeot, Opel, Nissan, Subaru, SsangYong, Ford, Volvo či Lamborghini. Jen připomeňme, že první novinářský den se v Ženevě uskuteční 3. března a tradiční výprava Auto.cz nebude na místě chybět. Můžete se tedy těšit na tradiční přísun novinek, fotogalerií a videí.

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - xxc
26. 1. 2020 14:22
Re: To si Ženeva snad ani nezaslouží
Jazdim na Cinskej kolobezke a pohoda. Ani neviem, ci su nejake europske znacky, ktore by boli kvalitnejsie (a lacnejsie). Za chvilu to tu bude aj s autami. Ako kupuju ludia Huaweie, tak budu za chvilu kupovat Geely a Great wally :-) Nehovorim, ze ma to tesi, ale sami sme si na vine.
Avatar - xxc
26. 1. 2020 14:19
Re: Procento prodaných EV je podobné jako procento homosex
Reagujem na vyskum vyssie, cely svet caka na autonomne auta a uveri. Zatial vraj tomu neveria.
26. 1. 2020 12:48
Re: Procento prodaných EV je podobné jako procento homosex
Na to celý svet čaká. Kým ty uveríš. Amen.
26. 1. 2020 12:48
Re: To si Ženeva snad ani nezaslouží
Pri takomto "myslení" sa ani nedivím, že ide všetko dolu vodou.
Avatar - xxc
26. 1. 2020 12:14
Re: Procento prodaných EV je podobné jako procento homosex
Veď kto nebude chcieť, nekúpi si ich. Jednoduché. Kým nefunguje autonómne riadenie, nikto mu aj tak neverí. Až ma auto autonómne prepraví na dovolenku aspoň po diaľnici, uverím aj ja :-)