Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Číňanům se nelíbí DSG, Volkswagen ho ale bude nabízet dál

David Bureš
Diskuze (23)
Čínští zákazníci kritizují hlučnost dvouspojkové převodovky VW Group. Německý koncern mezitím chystá její vylepšení.

I přes stížnosti čínských zákazníků VW Group nepočítá s tím, že by dvouspojkovou převodovku DSG přestal na zdejším trhu nabízet. Německý koncern nicméně chystá novou generaci této převodovky.

Nová generace DSG má být podle Ulricha Hackenberga, šéfa vývoje a výzkumu Volkswagenu, v mnohém lepší, bude kompaktnější, navíc zvládne přenášet vyšší točivý moment.

Hackenberg věří tomu, že je DSG nejúčinnější převodovka současnosti. I proto bude dvouspojková převodovka použita v chystaných plug-in hybridech Volkswagenu. Tyto vozy mají použít novou generaci DSG.

Na převodovku DSG si čínští zákazníci v minulém roce mohutně stěžovali. Kritizována byla především sedmistupňová varianta, mimo jiné kvůli její abnormální hlučnosti. Někteří motoristé si navíc stěžovali, že se převodovka přepíná do pohotovostního režimu, ve kterém nemůžou manuálně řadit.

Volkswagen na tuto kritiku reagoval úpravou softwaru převodovky, která byla provedena zdarma. Svolávací akce však zahájena nebyla, software byl u jednotlivých aut upgradován individuálně. Ani tato úprava však automobilce moc nepomohla, zákazníci si po upgradu zase stěžovali, že je jejich vůz línější.

Německý výrobce navíc na DSG prodloužil záruku, a to ze čtyř let nebo 150.000 ujetých kilometrů na deset let nebo 160.000 ujetých kilometrů.

Tímto krokem chtěl Volkswagen zvýšit důvěru Číňanů v tuto převodovku. Důvěra zdejších zákazníků je pro německou automobilku velice důležitá, vždyť nejlidnatější země světa je pro ni v současnosti největším trhem na světě.

David Bureš
Diskuze (23)
25. 1. 2013 12:32
Re: Celý svet je už postavený na hlavu
Teď jsem si teda zavzpomínal, jak jsem poprvé přistál v Pudongu a šel jsem po krytém parkovišti.
Délka tak asi 90m a na jedné straně BMW5 a 7, na druhé S-classe a Cayenny...

Snad v celé Evropě není tolik Cayennů, co na letišti Pudong :-)
25. 1. 2013 09:24
Re: Celý svet je už postavený na hlavu
Ano, měst s více než milionem obyvatel je tam cca 50. Ve vnitrozemí samozřejmě nelze očekávat nějakou vyspělost, ale ne nadarmo je v Číně nejvíc milionářů na světě. Čili není divu, že lidí, co si mohli dovolit víc než skůtr, tam je a bylo více než dost. Je zajímavé, jak takhle na dálku fungují stereotypy o územích větších než celá Evropa...
25. 1. 2013 08:26
Re: Celý svet je už postavený na hlavu
Těch měst bys musel vyjmenovat mnohem víc, než vůbec tušíš, že jich v Číně je...
25. 1. 2013 08:22
Re: čínská dsg
>:D :yes:
25. 1. 2013 08:13
Re: Celý svet je už postavený na hlavu
nemyslel som Peking alebo Hong Kong , ale zvysok Ciny ;-)