Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská skupina FAW hlásí posilu jako hrom. Její limuzíny bude navrhovat šéfdesignér Rolls-Royce

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Giles Taylor se nově stal osobou odpovědnou za design v čínské společnosti FAW, která staví kupříkladu luxusní limuzíny HONGQI. Kromě nich se ale zaměří třeba i na autonomní vozy.

Designér Giles Taylor má za sebou hodně zajímavou historii. Dlouhých 13 let působil u britské automobilky Jaguar a právě on je odpovědný za současné modely XJ či XK. Roku 2011 se stal součástí značky Rolls-Royce. O rok později se dostal na místo ředitele designu, kde působil až do dnešních dní. Je autorem poslední generace ikonického Phantomu či Cullinanu, se kterým značka vstoupila do světa sportovně-užitkových vozů. Taktéž se podepsal pod koncept Rolls-Royce 103ex, což je vize autonomního luxusu pro rok 2040.

A nyní má před sebou novou výzvu u čínské skupiny FAW. Tak daleko se ale z Velké Británie stěhovat nebude. Přemístí se do německého Mnichova, kde společnost vybudovala nové designové centrum. Zde bude dohlížet na svůj tým, zároveň ale představovat i nové vlastní strategie, ať už půjde o futuristické koncepty či výrobky určené k sériové produkci. Jeho hlavní náplní práce bude luxusní značka Hongqi.

„Velmi se těším na novou a vzrušující část mé kariéry u skupiny FAW. Hongqi je nejstarší a nejslavnější čínskou automobilovou značkou a má za sebou významnou a rozmanitou historii. Těším se na fascinující misi nejen pro Hongqi, ale i celou skupiny FAW, pro kterou chystáme zajímavé budoucí produkty,“ uvedl Taylor v tiskovém prohlášení.

Novou akvizici si pochvaluje i předseda FAW Xu Liuping: „V rámci trendu globalizace máme ideální příležitost pro stanovení jakéhosi měřítka. Potřebujeme specializovaný a zkušený tým, který dokáže spojit naši bohatou kulturu a vize a globalizovat je pro celý svět.“

Liuping se dále nechal slyšet, že Taylor se ještě před podpisem kontraktu pečlivě seznámil s čínskou kulturou a značkou Hongqi a má pro ni „hluboké porozumění“. „Jeho bohaté zkušenosti s konstrukcí špičkových luxusních vozů jsou neocenitelné. Věříme, že se mu podaří vybudovat novou prestižní značku. Tu nejlepší v Číně a slavnou po celém světě,“ dodal lídr automobilky, od které se v příštích letech jistě můžeme těšit na zajímavé kousky.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
12. 9. 2018 08:26
Re: Tož,
No když koukám na nového Cullinana, tak mám pocit, že ho z RR spíše vyhodili než že by se on pro něco rozhodl.
Avatar - JohnST
11. 9. 2018 21:13
Hong Q1
Tak ked poviem, ze som sefdizajner u Rolls Roycu, tak to nieco znamena. Ked poviem, ze som sefdizajner u Hong Fong ping tin vsetci sa zasmeju. Je to uplatna filcka ten manik. Hanba mu.... :no:
11. 9. 2018 17:29
Re: Tož,
A chumaji ako si ty sa nad tým smejú...
Avatar - 3_diamanty
11. 9. 2018 13:45
Re: Tož,
oni tam na rozdiel od mnohych nasich europskych vychudnutych automobiliek maju peniaze neboj ;-) ... cina to casom stejne ovladne.. aj elektrovozy ;-)
Avatar - praděda7
11. 9. 2018 13:29
Tož,
museli mu zaplatit královsky, když se rozhodl jít pracovat pro čínskou firmu co vyrábí auta se jménem HONG Q1....... ;-)