Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Baosteel se může stát globálním dodavatelem automobilky Nissan

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Čínský ocelářský gigant Baosteel se může stát globálním dodavatelem automobilky Nissan. Ta nyní zkoumá, zda jeho produkty splňují požadavky automobilky.

Největší čínský dodavatel plechů pro automobilový průmysl a také přední čínský výrobce ocele Baosteel Group uvedl, že japonská automobilka Nissan Motor posuzuje, zda bude v budoucnu jeho výrobky nakupovat pro globální využití. Nissan poprvé ve své historii uvažuje o tom, že by se čínská ocelárna stala jeho globálním dodavatelem. Analytik ocelářského průmyslu Luo Wei k tomu uvádí, že se japonské automobilky obecně snaží diverzifikovat dodávky ocele a snížit náklady. Podle Lua je Baosteel v oblasti běžných tříd ocele, které se používají v automobilovém průmyslu, schopen konkurovat japonským dodavatelům, jako je například Nippon Steel.

Pro Baosteel by bylo uzavření smlouvy s Nissanem o globálních dodávkách velmi žádoucí, protože ocelářský gigant přiznává, že poptávka po oceli od čínských automobilek slábne. Baosteel je dominantním dodavatelem plechů pro domácí automobilky, jeho podíl na trhu je více než poloviční.

Baosteel ve svém tiskovém prohlášení uvádí, že automobilce Nissan nabízí i spolupráci v oblasti technologického výzkumu a zajištění dodávek surovin. Baosteel již svými výrobky zásobuje společný podnik automobilek Dongfeng a Nissan v Číně.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)