Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3 WRC Concept Car: 380 koní skoro připraveno!

Martin Machala
Diskuze (2)
Aktuální video sice víc připomíná počítačovou hru než reálný svět rally, novinka Citroënu pro sezonu 2017 se ale konečně ukazuje bez kamufláže!

Jak vypadá nová C3, víme, a jak bude vypadat její verze pro šampionát WRC, tušíme – díky několika videím a fotkám z testování zamaskovaného prototypu. Teď se ale ještě před pařížskou premiérou kompletně odhaluje nová zbraň C3 WRC! Prozatím ještě s dodatkem „Concept Car“, na autě se přece jen stále ještě pracuje. Finální tvary se však změní už jen minimálně, spíš lze čekat mírně odlišné tovární zbarvení speciálu, který do ostré soutěže poprvé odstartuje v lednu 2017 při Monte-Carlo Rally.

Osobně se strašně těším, bude to totiž trochu jako návrat k pekelné skupině B. Přeplňované šestnáctistovky budou díky většímu průměru restriktoru turbodmychadla silnější (výkon až 380 koní, současná WRC poskytují nejvýš 315 koní), auto budou přitom o pětadvacet kilo lehčí, s účinnější aerodynamikou (maximální šířka nově až 1875 mm), FIA povolila také elektronické diferenciály.

Že se máme opravdu na co těšit, dokazují i slova Martina Prokopa, který se už s fiestou pro sezonu 2017 svezl. „Jede to naprosto neskutečně, proti současným WRC je to obrovský rozdíl,“ nechal se slyšet Martin. Těšíte se taky?

Martin Machala
Diskuze (2)
20. 9. 2016 16:20
Nádherný auto
Soudruzi z Citroenu se zas' pekne predvedli
20. 9. 2016 14:27
Předek
Když se na ten předek hodí světelná rampa a pojede se v noci, bude to ok. >:D

Ale jinak to vypadá hezky a hlavně doufám, že to pojede a dojede. Meekeovi dost fandím, už se pod ním jednu chvíli "lámala sedačka", ale dali mu ještě šanci a on letos jezdí suprově a pomáhá s vývojem. :yes: