Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën Jumper: Facelift na první fotografii

Jan Mička
Diskuze (8)
Facelift Citroënu Jumper nabral reálnou podobu. První fotografie již unikla na internet.

Přestože se s modernizacemi užitkových automobilů nesetkáváme ve srovnání s masověji vyráběnými osobními vozy tak často, i na ně vždycky dojde. S fotografiemi maskovaných prototypů trojlístku Jumper – Boxer – Ducato jsme se setkali již před koncem loňského roku a vzhledem k umístění kamufláže vyplynulo, že se hlavní změny designu odehrají v přední části a v oblasti zadních svítilen.

Předpoklad se s únikem první špionážní fotografie omlazeného Citroënu Jumper bez maskování potvrdil. Snímek byl pořízen v blíže neidentifikované garáži automobilky a vzhledem k tomu, že po stranách rudého vozu stojí další exempláře, dá se uvažovat o přípravách exportu zastoupením dalších světových trhů. Jumper dostal nové přední světlomety s dnes již nezbytnými diodami pro denní svícení, zcela novou masku chladiče a masivní přední nárazník bez lakování. O změnách v zadní části se prozatím můžeme jen dohadovat. Úvahy o nových svítilnách s pozměněnou grafikou však nemusí být daleko od pravdy.

V souvislosti s modernizací Citroënu Jumper můžeme s jistotou říci, že podobný osud potká i spřízněný Peugeot Boxer a Fiat Ducato. Prozatím však nepadla ani zmínka o změnách v motorové paletě, které vzhledem k přísným emisním normám zcela jistě nastanou. Dočkáme se pod kapotami užitkového trojlístku nových jednotek BlueHDi? Odpověď se možná dozvíme již na letošním pařížském autosalonu.

Jan Mička
Diskuze (8)
23. 3. 2014 12:37
Re: Honda CRV
Počkej - tys jako rozuměl tomu blábolu, co petrumr náhodně vygeneroval? :-O
Avatar - dock37
22. 3. 2014 19:28
ok
No konečne design,ktrorý nerobili Franzúzi! :-) Ten predošlý nič moc! :'-(
Avatar - WinDiesel
22. 3. 2014 11:39
Re: Honda CRV
Já znám řadu lidí, co nadávají na Volkswageny, řadu lidí, co nadávají na Sprintery a Vita, výčet lidí nadávajících na Transity je snad nekonečný ....... Ducata se dělají na stejné lince spolu s Boxerem a Jumperem, motor to má z Forda Transita.
Renault sdílí dodávky s Opelem, ten zase malé dodávky s PSA a ještě menší s Fiatem ... Crafter se zase vyrábí na stejné lince se Sprinterem, kvůli snížení nákladů se dělají různí kočkopsi. Potom se to kazí ale u dodávek už to tak prostě bývá.
Co je hloupé a zbytečné je poukazovat na Francouze, že zrovna oni jsou a priori vždy plní závad, zatímco u ostatních značek jsou závady také ale jaksi se o nich nemluví ......
Avatar - KANKUNEN
22. 3. 2014 09:25
Re: Honda CRV
Kazič aut - obvyklá výmluva příznivců kazících se značek. Pravda je taková, že někomu nevadí nic co na autě nefunguje a někomu vadí kdejaká maličkost.
21. 3. 2014 22:28
Re: Honda CRV
No...je vysokej, svalnatej, má modrý voči a černý, kudrnatý vlasy...ten by se ti líbil, puso >:-[]