Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën postaví továrnu na Slovensku!

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Francouzský výrobce PSA sdružující značky Peugeot a Citroën rozšíří své výrobní kapacity v roce 2006, nově postaveným závodem ve slovenské Trnavě!

Francouzský výrobce PSA sdružující značky Peugeot a Citroën rozšíří své výrobní kapacity v roce 2006, nově postaveným závodem ve slovenské Trnavě. PSA již také staví automobilku u nás v Kolíně a to ve spolupráci s japonskou Toyotou.

Trnava,vzdálená 45 km od hlavního města Slovenska, zvítězila díky své středoevropské poloze, výborně přístupnému pozemku (dálnice, železnice, vodní cesty) o rozloze 190 ha a možnosti výstavby budov subdodavatelů v okolí podniku. Významná byla také strojírenská tradice a vhodné vzdělání obyvatel v tomto kraji.

Továrna bude ročně produkovat 300.000 malých automobilů počínaje rokem 2006. Přímo v automobilce vznikne 3500 nových pracovních míst a další nepřímo u dodavatelských firem, což jistě zlepší 12% nezaměstnanost v regionu. O investici 700 milionů Euro svedly boj země střední Evropy a zejména Polsko pevně věřilo, že významnou investici získá. Pro Slovensko je význam tohoto rozhodnutí velký také proto, že jde o druhou největší investici po německém Volkswagenu, který vyrábí automobily (mj. Volkswagen Touareg) v Bratislavě.

Ondřej Láník
Diskuze (5)