Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën připravuje návrat C6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Francouzská automobilka Citroën údajně použije označení C6 na novém modelu, ale ten má být nabízen výhradně v Číně.

Citroën C6, jehož výstavní premiéra se odehrála na ženevském autosalonu v roce 2005, sice nejprve ohromil svým designem a mírou komfortu poskytovaného posádce, ale dnes je většinou označován za komerční neúspěch.

Pravdou je, že produkce tohoto vozu se zastavila koncem roku 2012 a brány automobilky opustilo necelých 24.000 vozů. I přesto se automobilka podle informací zveřejněných na francouzském fóru Worldscoop rozhodla k oprášení označení C6.

První prototyp nového Citroënu C6 měl být údajně zkompletován již v listopadu loňského roku pod kódovým označením X81. Podle dostupných zpráv se předpokládá, že jeho základem je platforma EMP2 a k pohonu mají sloužit přeplňované zážehové čtyřválce o objemu 1,8 a 2,0 litru. Vyloučeno není ani uvedení verze s hybridním pohonem.

Design nového C6 nemá navazovat na první vůz s tímto jménem, ale má být silně ovlivněn konceptem Metropolis, který Citroën představil již v roce 2010 v Šanghaji. Sériový automobil má mít narozdíl od konceptu kratší přední i zadní převis karoserie.

Oficiální premiéra má být naplánována na třetí čtvrtletí letošního roku a následně se má ve společném podniku Dongfeng-PSA v Číně rozběhnout výroba pro zdejší trh.

Nový Citroën C6 se má údajně dočkat i velmi blízkého příbuzného v podobě odvozeného modelu značky DS, jehož premiéry se máme dočkat v roce 2017.

Design tohoto vozu s označením DS 9 má vycházet z konceptu Numéro 9 z roku 2012 a interiér má poskytnout ještě větší porci komfortu než v sesterském Citroënu C6.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
19. 1. 2016 00:44
Re: Krása
To jsi vystihl, slovo od slova.
9. 1. 2016 18:19
Kvalita odpružení
C6 je ještě dnes neporovnatelná s jakoukoliv konkurencí. Neříkám nikomu aby si C6 koupil, ale doporučuji se aspoň svézt. D1 vyžehlí asi nejlíp ze všech aut, dokonce umí odfiltrovat i příčné prahy snížením tlaku.
Avatar - 3_diamanty
6. 1. 2016 21:21
Re: Jo, jo
:yes:

uzasna alfa je na tom podobne... studii a konceptov ma milion ... ale seriovky tie uz jej moc nevonaju

a co bude s C5-kou a jej nastupcom vie niekto? alebo to uz zabalili v tomto segmente uplne ... kedze tu moc nevedia nic poriadne dnes uz ponuknut a akosi az lahkovazne stratili v strednej triede tazko vydobyte pozicie z minulosti
Avatar - Individualita
6. 1. 2016 18:04
Re: Jo, jo
Osm ne?
Avatar - Ji/Ri
6. 1. 2016 16:29
Nejvyšší čas pro příchod krále
:yes: