Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën řeší problémy s C3 WRC. Chová se divně.

Martin Machala
Diskuze (6)
Loňskou sezonu prakticky vynechali a věnovali se přípravě nového speciálu. Továrnímu týmu Citroën se však vstup do letošního roku velmi nepovedl.

Díky odjetým testovacím kilometrům měli mít náskok před konkurencí, mluvilo se o neskutečné rychlosti speciálu C3 WRC, připraveného podle nových pravidel. První dvě soutěže mistrovství světa však byl jeden velký průšvih.

Na Rallye Monte Carlo řešil Kris Meeke několik technických problémů, jednou také skončil mimo trať, lepší to rozhodně nebylo ani teď o víkendu ve Švédsku. Kris znovu vyletěl ven, v závěji pak ztratil osm minut. „Zadek auta se chová naprosto nepředvídatelně. Z ničeho nic se dostane ze stopy a pak už s tím často nejde nic dělat. A přesně tohle se mi stalo v mírné pravotočivé zatáčce a do následující levé jsem už zkrátka nezatočil,“ popisoval krizovku Kris.

Asi se nevymlouval. Na úplně stejné problémy si stěžoval také jeho týmový kolega Craig Breen. „Řešil jsem několik obtížných situací, zadní část auta si občas dělá, co chce. Nejhorší je, že nevíte, kdy to přijde. V některých rychlostních zkouškách se neděje vůbec nic, abyste se pak najednou divili, co vám auto pod rukama dělá.“

Něco na tom bude. Ojedinělé chyby jsou jedna věc, Citroën C3 WRC ale zatím není ani nijak zvlášť rychlý. Ve Švédsku skončil Craig Breen na pátém místě, na vítězného Latvalu ztrácel skoro tři minuty. Kris pak zajel v rychlostních zkouškách jen dvakrát druhé místo, nijak zvlášť nezatáhl ani v neděli, kdy mu už vlastně o nic nešlo. Stále se nejčastěji pohyboval kolem pátého místa. Na jednoho z největších předsezónních favoritů nic moc.

Další šanci dostane tovární Citroën za měsíc v Mexiku, že se ale chlapcům nepojede úplně lehko, na to si můžete vsadit. Dobrý výsledek je už hodně potřeba!

Martin Machala
Diskuze (6)
15. 2. 2017 12:59
Nojo,..
... holt Sebastienové jsou jen dva... :-)
14. 2. 2017 15:21
wrc 2017
Trochu fail od vyrobcu, co je vo WRC v jednom kuse uz cele roky. Latvala vyhral s Yarisom, ktory absolvoval iba svoj druhy pretek, pricom Toyota naposledy jazdila WRC v roku 1999. A keby Neuville nespravil zas hlupost, tak by to bol Hyundai i20, co by vyhral. A ti su v seriali od roku 2014.

Chapem, ze tie nove pravidla priniesli velke zmeny, ale vsetci sa s tym dokazali vysporiadat, len Citroeny a Meeke nie :-)
14. 2. 2017 14:55
Re: A já vím kde je problém,
Tak tím pádem by to bylo asi nejlepší řešení pro obě strany!
Avatar - KANKUNEN
14. 2. 2017 14:42
Re: A já vím kde je problém,
Týmy nesouhlasí s dodatečnou homologací, takže Polo letos asi těžko pojede.
14. 2. 2017 14:26
Re: A já vím kde je problém,
Ten se pořád snaží rozjet Polo 2017, ale taky myslím, že tohle by pro něj i pro Citroën byla nejlepší cesta. Nevím, jestli jsou Meeke s Breenem úplně šťastná volba. Prý má šéf Citroënu málo na platy, což by ale "Mikešovi" vzhledem k jeho zázemí asi úplně nevadilo...
Machi