Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby Mazda přišla s nástupcem RX-8? Vypadat by mohl takto

Jan Zajíc
Diskuze (4)

V posledních letech se pravidelně objevovaly spekulace, že Mazda zvažuje vývoj a výrobu nástupce modelu RX-8. Podívejte se, jak by takové auto mohlo vypadat.

Připomeňme, že Mazda RX-8 se vyráběla v letech 2003 až 2012 - podle dostupných zdrojů vzniklo celkem 192.094 exemplářů - a že šlo o zajímavé sportovně laděné vozidlo s netradičně řešenými dvěma páry dveří.

Video se připravuje ...

Ještě důležitější je však skutečnost, že RX-8 představuje poslední produkční automobil poháněný Wankelovým motorem. Šlo o třináctistovku, poskytující v závislosti na verzi výkony od 141 do 170 kW.

Přestože se v letech následujících po ukončení výroby pravidelně objevovaly spekulace o práci na možném nástupci, Mazda novou RX-8 na trh dosud neuvedla. Zprávy o vývoji další generace nebo nástupce se ale vyrojily i poměrně nedávno, což vedlo grafika webu Kolesa k vytvoření vize, jak by takové auto mohlo vypadat.

Designér proporce a tvary zatím jediné generace RX-8 použil jako základ, doplnil je ovšem o designové prvky, které jsou charakteristické pro současné modely japonské automobilky. Vůz se tedy chlubí výraznou a takřka kolmou čelní maskou, na níž navazují LED světlomety. Vzadu jsou poměrně úzká světla se známým světelným podpisem, C-sloupky pak mohou připomenout model MX-30.

Za zmínku rozhodně stojí fakt, že grafik konceptu ponechal dva páry dveří s otevíráním proti sobě. Nabízí je ostatně také už zmíněný crossover MX-30.

Tak co říkáte? Líbil by se vám takový nástupce Mazdy RX-8?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Brmbalik
9. 4. 2023 18:57
Pro me, za me
At vypada jak chce, hlavne at ho pohani Wankel primo...
21. 3. 2023 21:21
Re: tvl
Mohl by vypadat takto - tiež už mi "články" s podobným titulkom lezú krkom. Blbiny bez akéhokoľvek podkladu. Už je tu toho príliš veľa.
Avatar - chalan66
21. 3. 2023 21:19
AMATÉR
15 pív a 15 borovičiek. Po tejto mentálnej kúre nakreslím asi krajšie auto ako tento amatér a plagiátor. Totálny HNUS !
21. 3. 2023 21:01
tvl
Co kdyby. Jak deti