Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby se Audi pustilo do výroby kamionů? Možná by vznikla tato šílenost!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Projekt Truck for Audi představuje dvojici futuristických konceptů tahačů s návěsy, za jejichž vznikem sice nestojí ingolstadtská automobilka, ale i přesto si zaslouží pozornost.

Audi je sice ve své novodobé historii prémiovou značkou, která není ani v nejmenším spojována s užitkovými vozidly, ale běloruský designér Artem Smirnov ve spolupráci s ukrajinským 3D modelářem Vladimírem Pančenkem si přesto pohrál s návrhem těžkých nákladních automobilů právě této značky.

Výsledkem práce této dvojice se staly studie futuristických nákladních vozidel, k jejichž technice je uvedeno jen to, že se má jednat o elektromobily s bateriemi uloženými ve výměnných kontejnerech mezi nápravami tahače.

První z dvojice studií je pojmenovaná jednoduše Plan A a představuje tahač s návěsem pro dálkovou dopravu, který je vybaven autonomním systémem řízení. Stříbrná souprava vyniká přímočarými liniemi s aktivními aerodynamickými prvky v podobě výsuvných deflektorů na bocích.

V případě studie pojmenované Plan B pak dvojice návrhářů výrazněji popustila uzdu své fantazii a černý tahač cisterny doslova šokuje provedením prostoru pro posádku. Řidič i jeho spolujezdec jsou totiž usazeni ve dvojici otevřených kokpitů ve stylu monopostů F1 nebo starších speciálů značky Audi pro vytrvalostní závody.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
3. 1. 2017 18:47
Nadpis
Pobavil me uz ten nadpis - Co kdyby... mozna by... Tomu se rika relevantni informace :-)
3. 1. 2017 17:52
Hmmm
Xena - uz len spomienka, ale stara liazka s motorom Detroid Diesel mala pekny zvuk odporucam od 28 s

[odkaz]

skoro ako Scania V8

[odkaz]

ekologovia, nepozerat, zvuk paradny

[odkaz]
3. 1. 2017 17:28
Re: Toto bola Ikona
A ještě zkombinovat s tímto:

[odkaz]

3. 1. 2017 17:18
Toto bola Ikona
Asi nikto uz neprekona.......... akykolvek pokus by bol len traposina............

Toto je Ikona:

[odkaz]

spojit ju este s tymto:

[odkaz]

a zvuk tohto:

[odkaz]

3. 1. 2017 17:07
Bomba!
Je štěstí, že audi nefušuje do kamionů. Ten stříbrný ještě dejme tomu - i když je tam také pár blbostí (zkosená zadní část kabiny a na ní navazující zkosená část návěsu - k čemu? Na jedn ustranu se dbá na aerodznamiku, ale prostor pod návěsem je pak zcela otevřený a bez krytování.
Ale ten černý kamion musí být sen všech řidičů - kabriolet s mizerným výhledem.