Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

COBB Tribeca B9: temný jezdec

Roman Daněk
Diskuze (13)
SUV Subaru Tribeca B9 je vůz, u kterého se moc tuning nevidí. Vše ale mění ladičská firma COBB, která Bé-devítku kompletně přepracovala.

Úpravce vozů, americká firma COBB Tuning, se zabývá tuningem japonských vozů Subaru, Mitsubishi, Mazda, Nissan a Infiniti. V jejich nabídce je i kompletní kit pro Subaru Tribeca B9.

Pod kapotou je plochý šestiválec o objemu 3.0 l s výkonem 180 kW a točivým momentem 297 Nm. Tuner motoru přidal kompresor, zlepšil sání, přeprogramoval řídící jednotku a kompletně vyměnil výfukový systém. Po synchronizování všech úprav se celkový výkon posunul na 236 kW (320 k) a maximální točivý moment vzrostl na 368 Nm.

Naladěním prošel i podvozek a tužší odpružení sníží světlou výšku vozu o 60 mm. Silnějšímu motoru odpovídá i nový účinnější brzdový systém s většími kotouči. O dobrou trakci a přenesení výkonu na asfalt se starají pětipaprsková 20palcová kola z lehkých slitin s pneumatikami o rozměru 274/40 R20.

Karosářské změny jsou patrné již na první pohled. Přepracovaná maska má nový nárazník, modifikované jsou vtoky do chladiče, změněná je i optika předních světlometů a podběh dostal hliníkový přeliv. Nový design je na zpětných zrcátkách a bočních nadstavcích. Na zádi mnoho změn není, ale porozný kolem jdoucí si všimne nových koncovek výfukového systému. Vše je doplněno černou barvou a perleťovým lakem Na tuningu interiéru se ale zákazník musí domluvit s ladičskou firmou, protože tuner do kabiny namontuje téměř vše, na co si vzpomenete.

Roman Daněk
Diskuze (13)