Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental koupí za 1,9 miliardy dolarů americkou firmu Veyance

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Německý výrobce automobilových součástek a pneumatik Continental se dohodl na převzetí americké společnosti Veyance Technologies od investiční skupiny Carlyle. Firma uvedla, že za převzetí zaplatí asi 1,9 miliardy dolarů (přes 38 miliard Kč).

Německý výrobce automobilových součástek a pneumatik Continental se dohodl na převzetí americké společnosti Veyance Technologies od investiční skupiny Carlyle. Firma uvedla, že za převzetí zaplatí asi 1,9 miliardy dolarů (přes 38 miliard Kč). Continental i Veyance působí i v České republice.

Veyance se soustředí na výrobu plastových a gumárenských produktů pro průmyslové využití a zaměstnává kolem 9000 lidí. "Veyance doplní firmu Continental na regionální úrovni a posílí naše průmyslové aktivity," uvedl šéf Continetalu Elmar Degenhart. Akvizice by podle agentury DPA měla také posílit pozici Continentalu v USA.

Continental je největším výrobcem pneumatik v Německu a čtvrtým největším na světě. V České republice vlastní například výrobce pneumatik Barum z Otrokovic.

Veyance v Česku působí prostřednictvím společnosti Veyance Technologies Czech s.r.o, která sídlí v Ostravě a nabízí plastové a pryžové komponenty pro automobilový průmysl.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)