Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corso California RT je tříkolka s motorem z Hayabusy. A váží jen 450 kg...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Corso California RT vypadá na papíře jako hodně zajímavá a zábavná věc. Jde totiž o tříkolku, která kombinuje nízkou hmotnost s točivým motorem z legendárního motocyklu.

Za pozoruhodným strojem stojí americká společnost Corso Concepts. A i když je stroj na první pohled možná trochu podobný známé tříkolce Polaris Slingshot, California RT jde mnohem dál.

Nabízí sice stejné uspořádání se dvěma koly vpředu a jedním vzadu, ale technika je mnohem radikálnější. Díly karoserie jsou například vyrobeny z uhlíkových vláken, což představuje jeden z důvodů, proč vozítko váží jen okolo 450 kilogramů.

Narozdíl od Slingshotu se o pohon nestará motor z automobilu, nýbrž pohonná jednotka z motocyklu. A ne ledajakého. Tvůrci sáhli po 1,3litrovém motoru ze Suzuki Hayabusa. Zákazníci prý mohou použít agregát z jakékoli generace této motorky.

Počítat proto lze i s výkonem okolo 200 koní a hlavně: takový motor bude mimořádně točivý, zvládnout by měl až 11 tisíc otáček. Čtyřválec pak doplňuje sekvenční převodovka s pádlovým řazením.

Corso Concepts plánuje tříkolku vyrábět v extrémně malých sériích, cílem je počet mezi třemi až pěti kusy za rok. Pokud máte zájem a jste šikovní, můžete si objednat jen veškeré díly s návodem, jak stroj sestavit. Jestli chcete rovnou jezdit, lze sáhnout po hotovém stroji.

První možnost vyjde na 49.995 dolarů, v přepočtu asi 1,1 milionu korun, druhá pak na 69.995 dolarů, tedy zhruba 1,5 mil. Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

13. 10. 2021 21:02
Výborně (poznámka k ACZ)
:yes: Teď už je chyba rovnou v nadpisu! Schválně, jestli to zvládnou do budoucna kazit ještě víc