Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyři Superby Pražského hradu jsou na prodej, stojí od 330.000 korun

Jan Mička
Diskuze (20)
Také flotila vládních vozů potřebuje čas od času odměnit. Pokud o jeden takový stojíte, víme, kde jej koupit.

Informace o prodeji čtyř exemplářů Škody Superb, které využívala Správa Pražského hradu, přichází necelé dva měsíce poté, co na hrad putovala pětice zcela nových vlajkových lodí mladoboleslavské automobilky. Odcházející vozy byly vyrobeny v roce 2008, jedná se tedy o předfaceliftové verze.

Správa Pražského hradu neprodala černé sedany jen tak, ale vypsala tendr, který díky nejvyšší výkupní ceně vyhrála společnost Auto ESA. Podle dostupných informací mají vozy najeto od 117 do 180 tisíc kilometrů, a vzhledem ke stavu a špičkové výbavě ani nestojí moc peněz. Nejlevnější ze čtveřice pořídíte za 330.000 Kč, pro koupi nejdražšího musíte „přihodit“ 20.000 Kč.

Stejně jako nově dodané Škody Superb jsou i odcházející exempláře vybaveny šestiválcovým motorem 3.6 FSI o výkonu 191 kW, dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. V rámci celé nabídky pohonných jednotek se tak jedná o sázku na jistotu – motory totiž vynikají velkou spolehlivostí i navzdory složitému řešení s vidlicově-řadovým uspořádáním válců. Nepřijatelná není ani spotřeba paliva, která se v kombinovaném cyklu reálně pohybuje okolo 10 l na 100 km.

S koupí vozů však není radno otálet. Podle Tomáše Svobody z Autocentra ESA již bylo evidováno několik desítek dotazů od potencionálních zákazníků, které láká především zajímavá historie, stejně jako maximální výbava a dobrý technický stav.

Jan Mička
Diskuze (20)
Avatar - Ronault.
15. 8. 2014 13:38
Re: Investigativně!
On oje to s podivem, ale nedávno jsme probírali starší vladní BMW a ty taky byly v docela nízké výbavě.
15. 8. 2014 09:26
Re: Investigativně!
Ve skutecnosti jsou ty Superby nikoliv ve spickove, ale naopak v zakladni vybave. Je to maximalni motorace 3.6 ve vybave Elegance, ale bez jakekoliv priplatkove vybavy krome vyhrivani zadnich sedacek. Ty polokozene sedacky byly v zakladu a jinak tam nic krome toho zadniho topeni neni. Z priplatkove vybavy chybi (jen to co vidim na prvni pohled): navigace, sound system, plne kozene sedacky, stresni okno, pridavne vytapeni, vyhrivane celni sklo a parkovaci automat. Ve skutecnosti ta auta maji horsi vybavu nez 90% 3.6 Superbu na ceskem trhu, uplna holatka.
Mimochodem zajimalo by mne, ktery blbec tohle vybiral, protoze minimalne bych cekal ze auto bude mit pridavne vytapeni, kdyz u techle aut typicky ridic neustale nekde ceka az se pan velkomozny vykeca, napapka a nabumba. Topit si cele hodiny sestivalcovym motorem neni uplne ekonomicke.
14. 8. 2014 22:36
Re: Investigativně!
tak by aspon mohli zjistit proc za 330 kdyz koupili za 80.
14. 8. 2014 21:22
Re: Investigativně!
>:D >:D :yes:
Avatar - grifith
14. 8. 2014 19:11
Re: Investigativně!
Neblázni, však oni ty auta chtějí prodat >:D