Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra představuje speciální edici Tribe pro modely Formentor a Ateca

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Speciální verze modelů Formentor a Ateca dorazí na trh koncem roku, počet kusů bude omezen.

Značka Cupra dnes představila speciální edici Tribe Edition, určenou pro modely Formentor a Ateca, která byla vytvořena v Barceloně členy Kmene Cupra. Oba vozy tak prý mají prosazovat hodnoty Kmene Cupra svým nápaditým, energickým, exkluzivním a moderním designem.

Pokud se právě ptáte, co je Kmen Cupra, nabízí automobilka v tiskové zprávě následující vysvětlení: „Kmen Cupra zahrnuje nositele změn, lidi, kteří sdílejí zvyky, hodnoty, vyhraněný styl, vášnivého ducha a neochvějný postoj.“ Nová edice by pak měla zrcadlit jejich vášeň pro ochotnu zpochybňovat konvence.

Video se připravuje ...

Kmen Cupra je personifikací značky a zdůrazňuje její úsilí být nekonvenčním vyzývatelem, který využívá příležitosti a vytváří nové cesty,“ řekl Antonino Labate, globální ředitel značky Cupra odpovědný za její strategii, obchodní rozvoj a provozní činnosti. „Speciální edice Tribe Edition modelů Cupra Formentor a Ateca vyzařují ducha pohybu stvořeného v Barceloně členy Kmene Cupra.

Teď už se ale pojďme podívat přímo na speciální edici Tribe Edition, respektive její podobu u jednotlivých modelů.

Cupra Formentor Tribe Edition se dodává se všemi variantami pohonu s označením VZ a nabízet by měl ještě více exkluzivity. Exteriér tak zdobí například tmavě chromovaný nápis Cupra, zatímco maska chladiče, ochranné lišty, kryty zpětných zrcátek a 19“ litá kola dostala matně černý odstín Sport Black. Nabídku barev karoserie navíc rozšířil odstín šedá Cliff.

Tmavě laděný interiér Cupra Formentor Tribe Edition by měl nabídnout novou atmosféru například prostřednictvím sedadel čalouněných mikrovláknem Dinamica a kůží Nappa, zatímco pedály jsou vyrobeny z tmavého hliníku. Sériovou výbavu navíc rozšiřují komfortní prvky včetně například Top view kamery, bezdotykového ovládání 5. dveří, Travel Assist nebo praktické přihrádky Connectivity box pro bezdrátové nabíjení smartphone.

Cupra Ateca Tribe Edition se odlišuje nabídkou barev rozšířenou o odstíny Magic černá a Camouflage zelená, zatímco do podběhů automobilka umístila exkluzivní 20“ litá kola v dvoubarevném provedení. Nápis Cupra na karoserii je pak opět černě chromovaný.

Drobnými změnami prošel také interiér, který nabídne dvoubarevná anatomicky tvarovaná sedadla, čalouněná mikrovláknem Dinamica v odstínech černá a šedá. Sedadlo řidiče je navíc elektricky nastavitelné s možností uložení polohy sedadla a zpětných zrcátek do paměti vozu.

Cupra spustí výrobu vozů Cupra Formentor a Ateca Tribe Edition na konci letošního roku. Na českém trhu startují speciály Tribe Edition od 1 574 900,- Kč v případě modelu Ateca (2.0 TSI 300k DSG 4WD) a 1 239 900,- Kč (2.0 TSI 245k DSG) v případě modelu Formentor.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme