Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cyklista bojuje s neukázněnými řidiči v protisměru. Občas riskuje i vlastní zdraví

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Doprava v Londýně je hodně komplikovaná, právě proto je tu stále populárnější jízda na kole. A jeden britský cyklista ukazuje, jaká jsou v centrech měst její úskalí.

Komu se v dopravních zácpách nechce trávit mnohdy i hodiny, může sáhnout po některém z alternativních způsobů dopravy po městě. V Londýně (ale i jinde ve světě), kde neustále bojují s ucpanými silnicemi, je stále populárnější cyklistika. Jízda na kole ve městě sama o sobě vyžaduje zvýšenou pozornost. Někdy ale ani to nestačí. Třeba v momentě, kdy si řidiči dělají, co se jim zlíbí.

A přesně takových nezbedníků už měl dost muž, jenž se na YouTube prezentuje kanálem CyclingMikey. Na přilbu si připevnil kameru a vyrazil do boje s neukázněnými řidiči. Jeho hlavním útočištěm se v posledních dnech stal londýnský Regent's Park, respektive jeho okolí. Mikey si totiž všiml, že si tu řidiči mnohdy zkracují cestu protisměrem, aby nemuseli čekat v dopravní zácpě. Tím ale ohrožují ostatní účastníky provozu včetně cyklistů.

Mikey si na ně počíhá na rohu křižovatky a posléze je důrazně upozorní, že se vydávají špatnou cestou. Motoristé, kteří tak spěchali do práce, mají najednou spoustu času s cyklistou diskutovat. Někdy jsou to skutečně jen slovní přestřelky, jindy ale hlavní protagonista riskuje vlastní zdraví. Jen se podívejte na druhé video, ve kterém řidič mercedesu cyklistu téměř nabral na kapotu.

Shodou okolností dorazila na místo jen o pár chvil později policie, což Mikey označil za instantní karmu. Může se zdát, že tenhle Brit jde po řidičích z dlouhé chvíle, jak ale vysvětluje v popisku videa, má pro to svůj důvod.

„Takovéhle chování představuje pro cyklisty v okolí parku obrovské riziko. Nedávno si tu přesně takto zkracovala cestu dodávka, která cyklistu smetla,“ uvedl Mikey. V komentářích se mu dostává uznání a jeho „školící“ videa už posbírala statisíce zhlédnutí.

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Doporučujeme

22. 6. 2019 14:43
Kokot
Cyklozmrd
20. 6. 2019 13:47
Re: cyklisti
Ak sa pomýlim a takýto pre do mňa vyskočí tak sa sním nepôjdem biť, ale spýtam sa na cestu. Ľudia na tom videu sa neocitli v protismere omylom.
Hlavne v tom druhom prípade boli pred ním, len asi tri auta. Úspora pár sekúnd, zbytočná provokácia.
Avatar - palix
19. 6. 2019 14:57
Re: cyklisti
Sú takí magori - asi nikdy chybu nespravili. Stáva sa kadečo, ale skôr ako nevhodne zareagujem si premyslím, či som ja dokonalý...
Za Babiša by som sa rád ospravedlnil, ale nič by to nezmenilo. Na druhej strane pre nás je dobre, že sa mu viac páči u vás :-! Každopádne tých "katastróf" už bolo u vás aj u nás pomerne dosť. Dávno sme sa mohli mať lepšie, keby v našich krajinách vládli od roku 1989 iba poctivý ľudia.
Mám v živej pamäti, keď tu istý politik (V.M.) sľuboval Švajčiarsko :). To som ešte bol mladý a naivný. Aj tak som mu neveril, keď som videl tie ceny v obchodoch...
Avatar - DaewooMaster
19. 6. 2019 12:05
Re: kolari
To ale přece automaticky neznamená, že se tak budeš chovat také?
Avatar - DaewooMaster
19. 6. 2019 12:03
Arogantní hovada
Mě fascinuje, jak ty hovada očividně a záměrně porušují předpisy a ještě se drze rozkřikují a fyzicky útočí. Takoví jsou ale i u nás a ještě je tu někdo omlouvá a obhajuje... :no:
Jinak jsem automobilista, na kolo vlezu tak 1x za rok, ale na silnici se nechovám jako prase, i když jsou některá dopravní omezení a nařízení sebemíň logická a smysluplná.