Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toto je jediná Škoda Karoq svého druhu. S dronem a pračkou ve výbavě

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Koupili byste si škodovku vybavenou tlakovou myčkou, nářadím či dronem? Vy možná ne, ale milovníci cyklistiky prý ano. Právě pro ně vznikl koncept Karoq Velo.

Žákovský tým škodováckého učiliště není jediný, kdo sem tam postaví na základech sériového vozu Škody něco netradičního. Zatímco v Mladé Boleslavi vznikal v posledních měsících unikátní koncept pick-upu Mountiaq, britské zastoupení značky pracovalo na Karoqu Velo. A jak už z názvu tušíte, je to SUV určené především cyklistům.

Karoq Velo dostává několik zajímavých prvků, kterými jiné sériové škodovky vybaveny nejsou. Tvůrci vycházeli z odpovědí na dotazník, který vyplnilo na 1500 milovníků cyklistiky. Čím vším je tedy takové auto vybaveno?

Výzkum ukázal, že 27 % cyklistů vidí hlavní nevýhodu v cestě zpět autem v tom, že mají špinavé oblečení, případně celé kolo. Proto je Karoq Velo vybavený integrovanou tlakovou myčkou a pračkou, takže cyklisté mohou očistit svou výbavu ještě před usednutím za volant, aniž by zašpinili interiér vozu.

Přes třicet procent respondentů si postěžovalo, že během toulek na kole musí řešit mechanické problémy. Britská Škoda tak auto vybavila bohatou sadou nářadí a sadou na opravu defektu pneumatiky. Když už jsme zmínili Mountiaq, společné mají tyto dva vozy rozsáhlé diodové osvětlení, takže není problém se do oprav pustit ani v noci.

Kromě dvou držáků na střeše je možné třetí kolo umístit ještě do interiéru, kde je připraven další slot. A aby toho nebylo málo, uvnitř najdeme také dron. Ten může cyklistu při jízdě sledovat, pořídit mu pěkné záběry, a potom se zase sám vrátí na místo. A získané fotky a videa lze okamžitě poslat napříč sociálními sítěmi díky integrovanému wi-fi hotspotu.

Jestli se vám Karoq uzpůsobený potřebám cyklistů líbí, musíte si nechat zajít chuť. Jde totiž o jednorázový koncept, který se, minimálně v brzké budoucnosti, do výroby nepodívá. Škodovka však auto v příštích měsících ukáže na různých výstavách a bude jej používat coby prostředek na podporu cyklistiky.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Agent  Bureš
11. 6. 2019 10:45
Mírně nepraktické
Dávat kolo na auto není zrovna snadné, zvlášť když jde o celkem vysoké auto.

Tohle je skutečně praktická vychytávka:
https://www.auto.cz/…e-az-ctyri-66470

To bych bral rozhodně víc, než pračku a drona. Chápu ale, že to musí být už z výroby a to Karoq samozřejmě nemá.
Avatar - Beefcake
11. 6. 2019 07:36
Re: Proč vůbec Karoq ?
Jasne, ze to je blbost. Ale viac Skody, viac Adidas. A je to zastupenie znacky.
10. 6. 2019 23:52
Re: Proč vůbec Karoq ?
Karoq taky nemá doma každý. Když už předělávat auto na takový účel pak je přece lepší vzít to co se líp hodí už z podstaty
Jakákoliv dodávka bude vždycky lepší než ten karoq
10. 6. 2019 23:26
Re: Proč vůbec Karoq ?
Tak aktivní cyklista by něco takového volil urcite. Dělat si zázemí na sport v malém Suv je pěkná blbost. 😀 Něco takového praktikují v krátkém Traficu...
Avatar - Beefcake
10. 6. 2019 21:33
Re: Proč vůbec Karoq ?
Zeby kazdy nemal doma Transporter ? Fakt nechapem...