Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

D47 se dočká nápravy, Eurovia provede práce na vlastní náklady

Jan Mička
Diskuze (3)
Pět let po otevření dálnice D47 se její povrch dočká opravy. Eurovia CS navrhla, že nerovnosti odstraní na vlastní náklady.

Informaci zveřejnilo zpravodajství České televize. Podle ní společnost Eurovia CS navrhla ministerstvu dopravy, že opraví nerovný povrch dálnice D47. Nejrizikovější je přitom úsek mezi 155. a 153. kilometrem, kvůli kterému se zadavatel a zhotovitel dlouhodobě přeli. Měření, které bylo provedeno na konci letošního listopadu, prokázalo více než 900 vad a chybějící vrstvu kamenné drti, která měla stavbu stabilizovat. Eurovia se bránila, že není možné, aby se na část povrchu odvádějící vlhkost jen tak zapomnělo.

Eurovia nakonec opraví úsek, kde je kvůli nerovnostem snížená maximální rychlost. Bobtnající těleso bude navíc dlouhodobě sledovat a uvádět do provozuschopného stavu na vlastní náklady. Východisko vyplynulo z jednání Ministra dopravy Zdeňka Žáka a Eurovie, které se uskutečnilo včera v podvečer. Nadále přitom bude pokračovat komunikace mezi stavební společností a ŘSD, během které se dohodnou technické kroky potřebné pro opravu zvlněných částí povrchu a později vyplyne i právně závazná dohoda. Stěžejním bodem je přitom délka samotné opravy – Eurovia totiž z dálnice D47 neodejde, dokud nebude technicky v pořádku.

Jan Mička
Diskuze (3)
12. 12. 2013 14:16
Re: Zaplať Pánbůh,
moc bych nejásal, co nejlevněji to přešmudlaj a na jaře řeknou, že už to opravili a teď už za to může zima .... napoprvé to jde, ale v ČR je nejdůležitější nejnižší cena, kvalita nezajímá nikoho (bez ohledu na segment trhu)
Avatar - Iv8
12. 12. 2013 06:16
Zaplať Pánbůh,
že se to někam pohne. Asi soudruzi z Eurovie už nemají kam uhnout a kličkovat. Proč to u nás nejde (za ty nekřesťanské peníze) udělat napoprvé ?
11. 12. 2013 16:09
štěrkodrť
Zajímavé, že tuhle kauzu omílají noviny už roky, furt nás zásobují nějakými závadami, ale nic konkrétního. "Ministr" Žák tvrdil, že chybí stěrkodrť v konstrukci vozovky a všechny media to převzali. Ale něco tak absurdního si nedovedu představit. Z neurčité popisu v tomto článku bych spíš očekával absenci dreenažní vrstvy v patě náspu, ale bůh ví jak to je. Kdyby radši novináři místo bombastických nadpisů psali konkrétní fakta. Hned by byla žurnalistika o několik kategorii výš.