Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster Delsey je limitovaná série oblíbeného SUV

Aleš Dragoun
Diskuze (18)
S Dusterem se Dacia, respektive spíše mateřský Renault trefil do černého. Levné SUV je velmi oblíbené nejen v Evropě. Proč tedy zákazníkům nenabídnout novou limitovanou sérii?

Duster boduje díky chlapáckému designu a nízkým cenám. Ani 14.290 eur (zhruba 349.800,- Kč) není nijak přemrštěná částka. Za tyto peníze se Delsey přitom chlubí velice slušnou výbavou. Jakou?

Zahrnuje například klimatizaci, kožený volant, rádio s přehrávačem CD a bezdrátovým připojením Bluetooth, palubní počítač, šestnáctipalcová litá kola, mlhovky nebo elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka. Hýbat se dá také s volantem ve dvou osách a s řidičovým sedadlem, byť obojím nikoli za pomocí elektromotorků.

Francouzská firma Delsey vyrábí zavazadla. Není tedy divu, že novopečený majitel navíc dostane také cestovní tašku s jejím logem. Navíc v barvě vozu, kterou si vybere. Duster může mít v arktické bílé, perleťové černi, platinové šedi nebo speciální tymiánové zelené, kterou na jiných SUV s logem Dacie rozhodně neuvidíte.

Speciální série je limitována na 1.160 kusů. Pokud byste ovšem tento Duster chtěli mít doma v garáži, musíte pro něj k našim západním sousedům. Edice Delsey je totiž určena výhradně pro německý trh.

Aleš Dragoun
Diskuze (18)
Avatar - Jody S
22. 3. 2012 06:52
Re: Za peníze dostanete....
Díky za tip. Včera jsem si udělal sestavu Dustera a za +-344 000.-Kč je už solidní. Dostanu zpět nějakých +-60 000.-Kč z DPH a tak vlastně koupím Dustera za 280 000.-Kč. Máme v rodině zatím 2 auta a na delší cesty jezdme stejně mojim ;-\ . Žena najezdí za ro max. 10 000km a nejdále jede do práce tj. 80km tam a zpět. Proto chce benzín a hlavně v kopcích je počasí trochu jiné. A letošní mrazy ji jen utvrdily ve výběru motoru. Já mám jasno už dlouho, žádný diesel mi pod okno nesmí. Nejsem tak bohatý, abych si ho pořídil
21. 3. 2012 21:46
Re: nesmyslná kritika Dacie
skor ludia, co maju staru akoze premiu ked tak.
21. 3. 2012 21:44
Re: Za peníze dostanete....
ja som byvaly majitel sandera a mozem povedat ze spokojnost.
ale pozor na benzinoveho dustera, ma strasne kratke prevody a 4x4 toci pri 130kmh cez 4000rpm. Takze na dialnicu je to auto len nudzovka, to auto je tak na okresky.
Duster v diesli toci menej, okolo 3000rpm na dialnici. Dvojkolky tocia menej aj pri benzine aj pri diesli. Urcite si priplatte za bocne aiurbagy, nie je to vela a dostanete pyrotechnicke predpinace a bocne bagy pokryvaju hlavu a hrud, cize taka nahrada za 6 bagov
Avatar - Jody S
21. 3. 2012 20:42
Re: Za peníze dostanete....
Sice zatím Dacii nemám, ale asi bude v zimě stát pod mým oknem. Žena si ji vybrala a prostě mi řekla: nepotřebuju 8 pytlů, automat. klimu, dřevo v interiéru či bluetooth. Chci tohle auto, protože se mi líbí a chci 4x4 v benzínu. Žena pracuje v českých kopcích cca 1100 mnm a uvažuje na ženu a to mě velice překvapuje racionálně. Vyzkoušela si i touhu vlastenců Jetiho a prý ji jednou pro vždy jedna Fabia stačila :-O
21. 3. 2012 09:14
Re: No bezva..
Jiste, to je bonus >:D
Sandero pry davaj k baleni desti vajec.