Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster je hit i v Nové Kaledonii

David Bureš
Diskuze (6)
Zákazníci z tichomořského souostroví patřícího Francii si oblíbili rumunské SUV.

Dacia Duster je letos zatím nejprodávanějším automobilem na tichomořském souostroví Nová Kaledonie. Rumunské SUV předstihlo dlouhodobého lídra na zdejším trhu Ford Ranger, který se propadl na druhou pozici. Toto souostroví je zámořským teritoriem Francie.

Dacia v Nové Kaledonii během letošního ledna a února prodala 107 Dusterů. O tento automobil měli zákazníci v Nové Kaledonii zájem už loni, kdy se pravidelně objevoval mezi nejprodávanějšími automobily na tomto trhu.

Duster je oblíbený i mezi francouzskými zákazníky. Během roku 2011 se ve Francii stal desátým nejprodávanějším vozem.

Místní zákazníci vedle terénních automobilů preferují také malé automobily. V nejprodávanější desítce se během ledna a února 2012 objevily celkově třetí Peugeot 206+ (51 prodaných kusů), čtvrtý Citroën C3 (43), sedmá Kia Picanto (40) a osmý Renault Clio (39).

Za Dusterem skončil s 90 prodanými exempláři druhý pickup Ford Ranger. V nejlepší desítce byl dále pátý Renault Kangoo (42 prodaných kusů), devátý Citroën Berlingo (38) či desátý Hyundai H1 (37).

V Nové Kaledonii neustal zájem o čínský Great Wall Wingle, který zde byl loni v listopadu dokonce nejprodávanějším autem. Během letošního ledna a února se na tomto souostroví prodalo 42 exemplářů tohoto pickupu.

Nová Kaledonie je tichomořské souostroví ležící východně od Austrálie a severně od Nového Zélandu, někdy se mu také přezdívá Ostrovy věčného jara. Žije zde asi 250 tisíc obyvatel, především Melanésané – Kanakové, Francouzi a Polynésané.

Toto souostroví objevil v roce 1774 James Cook, který jej pojmenoval Nová Kaledonie, protože mu připomínalo Skotsko. To bylo kdysi Římany nazýváno Kaledonie. Od poloviny 19. století patří Nová Kaledonie Francii, která souostroví několik let používala jako trestaneckou kolonii.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - funthomask
15. 3. 2012 08:07
Re: WTF?
REKLAMU !!!
:-!
14. 3. 2012 15:49
WTF?
Jako co to je proboha za informaci? Proč zrovna Duster a proč zrovna Nová Kaledonie?
Statistiku ze St. Kitts&Nevis nezveřejníte a statistiku z Nové Kaledonie jo? Ještě že tu Svatý kryštof nemá ambasádu...

Ne, vážně, co tady proboha ten článek dělá?
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2012 15:40
Re: no nevím
myslim ze tie dovody preco si tieto auta ludia kupuju pozname vsetci nemusime ich pri kazdom clanku o dacii pripomnat ako debi.lom, kvoli luxusu si daciu iste nikto nekupuje ;-)

su to poctive auta a fandim im :yes:
14. 3. 2012 13:49
no nevím
Když jsem si sedl poprvé do Dusteru byl jsem z toho trošku rozčarovanej, ale jo asi bych si na tu mizernější kvalitu zvyknul. Nicméně důvod proč se tyhle auta tak prodávají je nízká cena, vysoká užitná hodnota a taky to majitele nezruinuje na opravách a údržbě. Holt ty rumunský náhradní díly nebudou stát takovej kotel jako na jiný západní auta. Navíc je to zvenčí celkem slušivý auto.
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2012 08:19
podaktori to uz vieme ze je tam hitom :)
vcera som to to uz pisal pri clanku o trojdverom ceede dam to este raz:
[odkaz]

to auto je skutocne vydarene, lodgy nedopadne inak, su to paradne auta :yes:

Mauricius ovladol v r 2011 zase Cruze tesne pred C-eckom:
[odkaz]