Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster od Prior Design poprvé naživo. Jak se vám s širokým bodykitem líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (5)

O sadě stylingových doplňků pro Dacii Duster z dílny německé společnosti Prior Design víme už více než rok. Nyní si widebody kit konečně můžeme prohlédnout v reálu. 

Firma totiž zveřejnila první obrázky skutečného vozu a také na svém YouTube kanálu publikovala video, v němž ukazuje i některé detaily. Zástupci známého úpravce však upozorňují, že podoba stále není konečná a že se ještě chtějí zaměřit na lepší "napasování" kol do širokých podběhů s nástavci blatníků.

Jinak ale na autě vidíme všechny díly, které Prior Design už nabízí zákazníkům. Widebody Aero-Kit pro Dacii Duster zahrnuje přední spoiler, rozšířené lemy předních i zadních blatníků, nástavce prahů, zadní difuzor a střešní spoiler. Všechny díly by měly být vyrobeny ze sklolaminátu Dura-Flex, který prý slibuje skvělou povrchovou strukturu, flexibilitu, stabilitu i snadné lakování.

Prior Design ovšem láká také na jednoduchou, nenáročnou a lacinou kompletaci. Ani cena samotného bodykitu není vyloženě astronomická. Základní sada v Německu vyjde na 2.999 eur, což je v přepočtu asi 73.100 Kč. Samostatně je pak možné dokoupit ještě střešní spoiler, prodlužující linii střechy, který stojí 299 eur, tedy zhruba 7.300 korun.

Je tu ale jeden háček, nebo spíš upozornění. Po instalaci komponentů z tohoto stylingového balíčku nedostanete tak ostře vyhlížející auto, jako to, na němž Prior Design kit prezentuje. Budete si muset koupit ještě nové disky, nové pneumatiky a nechat upravit výfukový systém a zřejmě i podvozek, aby nová kola v podbězích "nezapadala".

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

16. 2. 2022 08:08
....
Fuj hnusne... a oni to este vystavuju :no: