Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Jogger se dočkala další obytné úpravy, tentokrát ze Španělska

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Dostupné rodinné MPV se představuje v další jednoduché obytné úpravě, která zkrátí čekání na tovární přestavbu.

Dacia již před časem oficiálně potvrdila, že pracuje na obytné verzi svého populárního modelu Jogger. Než ale dojde k oficiálnímu představení a uvedení na trh, musí se zájemci o „lůžkovou“ úpravu dostupného MPV poohlédnout někde jinde. Možnosti přitom stále přibývají.

Ostatně v květnu jsme upozornili na přestavbu, která se objevila dokonce v Česku. Dacia Jogger na showroomu prodejce Pyramida Průhonice totiž dostala vestavbu Camper 200 od české společnosti Egoe, která vůz dokonale připravila na kratší výlety mimo pohodlí domova a hotelů.

Nyní se však s další úpravou přihlásila španělská společnost Camperiz, která šla na úpravu podobným způsobem. Na první pohled vypadá jejich obytný Jogger zcela normálně, po otevření kufru je však vidět obytný modul, který zabírá úložný prostor a prostor pro třetí sedačky (které se však dají poměrně snadno vyjmout).

Video se připravuje ...

Horní část vestavby tvoří poměrně vysoká matrace s šířkou 1,05 metru, která je za jízdy složená v kufru. Po sklopení zadních sedadel se však matrace pohodlně natáhne do prostoru a obejde se i bez rámu. V prostoru zavazadelníku lze matraci jednoduše přizvednout a nechybí zde ani světlo nebo USB zásuvky. O napájení příslušenství se přitom stará externí baterie.

Pod matrací je posuvný box, do kterého úpravce instaloval přenosnou lednici s objemem 15 litrů, rozkládací kempinkový dřez a nádrž na 60 litrů vody s čerpadlem a přípojkou i na sprchu. Volitelně je možné box vybavit také plynovým vařičem. Po posunutí boxu je pak možné získat 60 litrů úložného prostoru. Součástí standardní výbavy je navíc i skládací stolek s dvojicí židlí.

Vraťme se ale ještě do kabiny, která má skla s tepelnou izolací a úpravce nabízí také možnost jejich ztmavení. V rámci příslušenství pak prodejce nabízí například nezávislé topení s praktickým displejem v kabině, střešní box o objemu 480 litrů, střešní nosiče na sportovní vybavení, měnič napětí, markýzu a další drobnosti.

Podobně jako u české obytné konverze, také tento Jogger s vestavbou Camperiz je nabízen přímo prostřednictvím dealera značka, konkrétně Groupo de Santiago Automoción. Cenu samotné vestavby bohužel neznámé, dealer nicméně nabízí již hotový vůz za cenu od 26.195 eur, tedy cca 642.200 Kč. S ohledem na možnosti a výbavu vozu to nezní úplně marně.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

1. 9. 2022 08:21
Re: Čakačka na Dáčku
Na dnešnú dobu - tak to sme si zvykli veľmi rýchlo. Ja som kupoval rodinné približovadlo pred dvomi rokmi. Stálo 16,5 tisíca a preberal som ho 5 minút po zaplatení. Keby som chcel objednať auto vo výrobe, čakal by som 4-6 týždňov.
31. 8. 2022 22:10
Re: ...
Tak jen škoda, že mu nedali o trochu silnější motor 1.3TCe 96kW a mají ho přitom v Dusteru ;-\
31. 8. 2022 20:10
Re: Čakačka na Dáčku
To ,áno ,ale na dnešnú dobu je to ešte relatívne ok . 2 mesiace auto čakalo na nejaké komponenty.
31. 8. 2022 19:56
Re: Čakačka na Dáčku
To verím. Ale 7 mesiacov je sakra dosť.
31. 8. 2022 18:50
Re: Čakačka na Dáčku
Ja som čakal 7 mesiacov a zatiaĺ nelutujem . 5 € na 100km, LPG je super .