Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia má nového šéfdesignéra, přichází z Aston Martinu

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Novým ředitelem designu značky Dacia se stane Miles Nürnberger, který po 13 letech odchází z Aston Martinu.

Miles Nürnberg by se měl oficiálně ujmout pozice ředitele designu značky Dacia od prvního září tohoto roku. Na pozici nahradí Alejandra Mesonero-Romanose, který Dacii opustil po necelých dvanácti měsících. Jeho odchod byl oznámen v dubnu, teprve v tomto týdnu se však ukázalo, že zamířil na pozici šéfa designu značky Alfa Romeo.

Mesonero-Romanos se však stihl podílet na vývoji konceptu Dacia Bigster, jehož přetavení v produkční model už bude úkolem Nürnbergera. Připomeňme, že výroba dosud největšího SUV rumunské značky by měla být zahájena v roce 2025, do té doby ale Dacia slibuje ještě dvě novinky, o kterých dosud nic neprozradila.

Jejich vývoj však bude probíhat pod taktovkou designéra, který se během svého třináctiletého působení v Aston Martinu podílel například na vývoji exteriéru pro první SUV značky DBX, hypersportu Valkyrie nebo dvou elektrických konceptů Lagonda Vision EV.

Se svou partnerkou Leighanne Earley, která pracuje jak vedoucí designové divize interiérů Aston Martin, navíc pracovali na designu modelu DB11 kupé. Z posledních projektů, pod kterými je Nürnberger podepsán, pak můžeme jmenovat například unikátní vůz Victor kupé nebo limitovanou sérii V12 Speedster, dovozenou od modelu Vantage.

Nürnberger nastoupil do Aston Martinu v roce 2008, předtím pracoval mezi lety 2000 až 2003 pro americkou prémiovou značku Lincoln a do roku 2007 pro značky Citroën a Peugeot. Důvod jeho odchodu z Aston Martinu neznáme, přichází však ve chvíli, kdy se automobilka pod vedením Tobiase Moerse, bývalého šéfa AMG, chystá na expanzi nabídky a elektrifikaci.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

29. 6. 2021 11:29
Re: Zvlastny prestup...
Kdo si koupí Sandero, tak po AM netouží, to spíš provozovatel vylítaný Audiny nebo podobnýho werku.
Kupec dacie těžko uvažuje tak že "na Aston Martin nemám, tak si aspoň koupím Dachnu v plynu"
zní to blbě co?
28. 6. 2021 12:59
Zvlastny prestup...
Prejst od AstonMartinu k Dacii? Iste by sa naslo dost majitelov Sandera, ktori by ho radi vymenili za DB11, ale naopak? No, povedzme ze Miles Nürnberger je v tomto unikatny. Kazdopadne mi to pripada ako trochu zvlastny "karierny postup"...