Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia ve Frankfurtu: Automat pro Logan a vylepšený Duster

David Bureš
Diskuze (8)
Robotizovaný manuál bude vedle Loganu dostupný také pro Sandero. Duster se má dočkat nové výbavy i vzhledu.

Jednotlivé automobilky postupně odhalují, co si připravily pro letošní ročník frankfurtského autosalonu. Na chystané novinky láká i Dacia, která na svém stánku bude prezentovat novou převodovkou a modernizovaný Duster.

Nová převodovka s obchodním označením Easy-R je automatizovaným manuálem, který bude nabídnut pro modely Sandero (včetně pseudoterénní verze Stepway) a Logan (včetně kombíku MCV).

Je to vůbec poprvé, kdy tyto modely budou v Evropě nabízeny s automatickou převodovkou. Třeba v Brazílii jsou ale již Sandero a Logan s tímto robotizovaným manuálem dostupné, na jihoamerickém trhu se ale tyto modely prodávají se znaky Renaultu.

Druhou důležitou novinkou Dacie pro Frankfurt je Duster modelového roku 2016. Automobilka zatím nezveřejnila fotografie modernizovaného Dusteru, těšit se však můžeme na designové změny a rozšířenou výbavu.

Pro Duster to bude již druhý facelift. Rumunské SUV je na trhu od roku 2010, přičemž první modernizace se vůz dočkal v roce 2013. Tehdy došlo k úpravám vnějšího vzhledu i kabiny.

Druhý facelift na trhu zřejmě příliš dlouho nevydrží, na konci roku 2016 má být představena druhá generace Dusteru. Platforma sice zůstane zachována, karoserie auta se ale má natáhnout z 4,31 m na 4,5 metru. Díky tomu bude Duster druhé generace moci nabídnout až sedmimístný interiér.

Letošní ročník veletrhu IAA startuje v úterý 15. září. Pro veřejnost bude výstava otevřena od 19. do 27 září.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Barrichello
3. 9. 2015 21:22
Re: Hmm... jakž takž to dává smysl jako čtyřkolka.
Jako 4kolka výhradně do lesa a terénu je zas lepší Niva popř. UAZ Patriot
Avatar - Barrichello
3. 9. 2015 21:21
Re: Automat
Z hlediska plynulosti řazení, rychlosti a spotřeby asi ne, obávám se, že na DSG a modrní HDM automaty to nemá, ale furt lepší nějakej automat, než žádnej
Avatar - Barrichello
3. 9. 2015 21:21
Re: Automat
edit
Avatar - 1975ak
3. 9. 2015 19:28
Re: Automat
Robotizovaná převodovka- vlastně je ke klasické převodovce přidělán bazmek , dle firmy hydraulický nebo servo, který místo kvedlačky posunuje kolečka na převodovce. Z vnitřku auta se už nic nepřidelává, auto je v sérii z fabriky. Myslím, že dnes asi nejlepší typ převodovky
Avatar - MGRR
3. 9. 2015 10:42
Re: Automat
Je to pravda, tady v Sasku (druhá strana Krušných hor) jich jezdí strašně moc poměrně hezky vybavených a lidi jsou s tím velmi spokojený. Často jezdí za směšný peníz na LPG (1L benzínu 43kč vs. 1L LPG 14,50)

Teď si pořídila učitelka Grundschule oplastovanou Dacii Lodgy Full Line, a vypadá moc hezky. Dříve celá jejich rodina jezdila Audi, VW, Mercedes (vždy se tady kupují nová auta)

[odkaz]